Menu
 

Trešdiena, 13 Marts 2019

"Noplūdusi" angļu valodas eksāmena mutvārdu daļa

Kādas izglītības iestādes pedagogs "nopludinājis" angļu valodas eksāmena mutvārdu daļu. Valsts izglītības satura centrs (VISC) trešdien izvērtēšanai saņēmis mutvārdu daļas eksāmena fotogrāfijas, ko portālam "Delfi" bija iesūtījis kāds aculiecinieks. VISC apstiprināja, ka fotogrāfijās redzamā eksāmena daļa ir autentiska.

Lasīt vairāk...

Raimeru ģimene: Ja dzīvosim Latvijā, tad tikai Siguldā

Ja ir griba un neatlaidība, viss ir iespējams. Līga Raimere tam ir labs piemērs. Pēc astoņiem Lielbritānijā pavadītiem gadiem Līga atgriezusies Latvijā un kopā ar vīru Kristoferu, pēc tautības britu, un bērniem Sebastianu un Maribellu nepilnus trīs gadus dzīvo Siguldā. Līgai ir augstākā izglītība pedagoģijā, un laikā, ko pavadīja Lielbritānijā, viņa apguvusi vēl dažādas prasmes. Kā pati saka, mācījās visu, ko varēja.

Lasīt vairāk...

Glaukoma – viltīga, tomēr apturama

Glaukoma ir biežākais akluma cēlonis Latvijā. Par spīti tam, ka ir uzlabojusies šīs slimības diagnostika un paplašinājušās ārstēšanas iespējas, joprojām liela daļa cilvēku pie ārsta vēršas novēloti vai neievēro speciālistu sniegtās rekomendācijas. Pētījumi liecina, ka līdz pat 40% pacientu nelieto viņiem nozīmētos acu pilienus, tādējādi riskējot ar neatgriezenisku redzes zudumu.

Lasīt vairāk...

Pašvaldība meklē Ropažu novada vidusskolas direktoru

Ropažu novada pašvaldība izsludinājusi konkursu uz Ropažu novada vidusskolas direktora – skolas vadītāja vietu. Februārī Ropažu novada domes sēdē tika pieņemts lēmums par Ropažu vidusskolas un Zaķumuižas pamatskolas reorganizāciju, apvienojot un izveidojot vispārējās vidējās izglītības iestādi “Ropažu novada vidusskola”.

Lasīt vairāk...

Nacionālajā teātrī top Teātra dienas koncerts "Divi vienā"

Kā katru gadu šajā laikā, Latvijas Nacionālajā teātrī top Teātra dienas koncerts, un šoreiz tas sastāvēs no divām žanriski un intonatīvi atšķirīgām daļām, kas atspoguļojas jau nosaukumā “Divi vienā”, ar apakšvirsrakstiem “Poēma par skatuvi” un “Circeņa pavasaris”. Koncerta režisors – Edmunds Freibergs, Circeņa Driskas lomā – Jānis Skanis.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.