Menu
 

Piektdiena, 12 Marts 2021

Valdība nosaka kārtību pašizolācijas nodrošināšanai, atgriežoties no nebūtiskiem braucieniem no trešajām valstīm

Ministru kabineta piektdien apstiprināja kārtību, kādā persona, atgriežoties no nebūtiska ceļojuma no trešajām valstīm, ievēro 10 dienu pašizolāciju savā dzīvesvietā vai tūristu mītnē, lai novērstu Covid-19 vīrusa izplatību un novērstu risku inficēt citas mājsaimniecībā dzīvojošās personas, kurām šobrīd nav aizliegts apmeklēt bērnudārzu vai darbavietu. Personai no personīgiem līdzekļiem jāsedz izdevumi par testa veikšanu, transportu, kā arī uzturēšanās un ēdināšanas pakalpojumiem tūristu mītnē.

Lasīt vairāk...

Ministrs Plešs: Pašvaldību reforma ir izturējusi Satversmes tiesas kontroli

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP!) ir apmierināts ar Satversmes tiesas (ST) lēmumu lietā par Ikšķiles novada domes pieteikumu par Ikšķiles pilsētas un Tīnūžu pagasta pievienošanu Ogres novadam un Limbažu novada domes pieteikumu par Skultes pagasta pievienošanu Saulkrastu novadam. Viņš īpaši akcentējis faktu, ka spriedums sakrīt ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) virzīto pašvaldību reformas modeli.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Gads sācies ar nelielu kritumu eksportā

Neskatoties uz Covid-19 pandēmijas otro vilni un daudziem fiziskās distancēšanās pasākumiem, 2021. gads Latvijas preču eksportā ir sācies pozitīvi. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, Latvijas preču eksports janvārī ir samazinājies par 0,9 % salīdzinājumā ar 2020. gada janvāri. Lai arī tas ir pirmais samazinājums Latvijas eksportā kopš pērnā gada augusta, ir jāņem vērā, ka šogad janvārī bija par divām darba dienām mazāk nekā pērn un, skatoties uz vienu darba dienu, eksporta apjoms ir audzis par 9 %.

Lasīt vairāk...

Mūsdienīgi aprīkotais Siguldas Valsts ģimnāzijas reģionāli metodiskais centrs – vērtīgs atbalsts pedagogiem un skolēniem

Pērn Siguldas Valsts ģimnāzija kā vienots veselums – Kvantu un Trohaja korpusi – tika nodoti lietošanā vairāk nekā 500 ģimnāzistiem, tomēr mūsdienīgi aprīkotā skola atbalstu attālināto mācību laikā sniedz krietni plašākam skolēnu, pedagogu un arī vecāku skaitam. Siguldas Valsts ģimnāzijā ierīkotajā reģionālajā metodiskajā centrā esošais tehniskais aprīkojums ļauj nodrošināt kvalitatīvu tiešraides translāciju, kā rezultātā attālināto mācību laikā tiešsaistē ir notikuši vairāki pasākumi, koncerti, kā arī semināri un nodarbības dažādām mērķgrupām.

Lasīt vairāk...

Valsts policija: gandrīz puse no atkārtotiem ātruma pārkāpumiem notiek apdzīvotās vietās

Valsts policija 2020. gadā veica apjomīgu pētījumu, kurā analizēja datus par personām, kuras gada laikā atkārtoti pārkāpušas ātruma ierobežojumus par vairāk nekā 31 km/h. Rezultāti nav iepriecinoši – pētījumā noskaidrots, ka šie autovadītāji, kuri gada laikā pārkāpuši noteikto ātrumu, vidēji saņēmuši vairāk nekā četrus protokolus par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Turklāt teju puse atkārtoto ātruma pārkāpumu notiek apdzīvotās vietās, kas rada lielāku apdraudējumu pārējiem satiksmes dalībniekiem.

Lasīt vairāk...

Paturēt vai izmest? Kam pievērst uzmanību, pārskatot skapja saturu

Pavasaris jau izsenis asociējas ar tīrību un atbrīvošanos no visa liekā. Tas ir laiks, kad līdz ar dabas mošanos arī paši vēlamies ieviest kārtību gan savā mājoklī, gan tā apkārtnē un mazdārziņos. Lai arī saulīte ik dienas kļūst siltāka, rūpēm par dārzu vēl mazliet par agru, tāpēc martā “Latvijas Zaļais punkts” aicina pārskatīt savus tekstilizstrādājumu krājumus, atbrīvojot vietu pavasarim arī drēbju skapī. Kā izvērtēt, kuru apģērbu, apavus un citus tekstilizstrādājumus paturēt, bet no kuriem atbrīvoties?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.