Menu
 

Svētdiena, 07 Marts 2021

IZM rosinās nākamajā mācību gadā 12.klasēm svešvalodās eksāmenus rīkot pavasara brīvlaikā

Tā kā svešvalodu centralizēto eksāmenu norisei nepieciešamas vairākas dienas un tajos piedalās liels pedagogu skaits, lai netiktu traucēts pārējo izglītojamo mācību process, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) rosinās nākamajā mācību gadā 12.klasēm svešvalodās eksāmenus rīkot pavasara brīvlaikā, liecina IZM noteikumu projekts par valsts pārbaudes darbu norises laiku 2021./2022.mācību gadā.

Lasīt vairāk...

Grīdas segumu ābece jeb Kā neapmaldīties grīdas segumu dažādībā

Grīda ir mājokļa pamatu pamats, tāpēc, iegādājoties mājokli un plānojot interjeru, grīdas segumam ir jāpievērš ne mazāka uzmanība kā sienu apdarei un mēbeļu iegādei. Mūsdienu grīdas segumu dažādībā var apjukt ikviens. Seguma izturība vairs nav noteicošais faktors, jo jaunākās tehnoloģijas padarījušas visus grīdas segumus pietiekami izturīgus pat ļoti intensīvas ekspluatācijas apstākļos.

Lasīt vairāk...

Klēpjdatora tīrība: praktiski un efektīvi paņēmieni cīņā ar netīrumiem

Neticami, bet fakts – klēpjdatora klaviatūra mēdz būt pat 20 000 reizes netīrāka par tualetes poda vāku, liecina  “CBT Nugget” veiktais pētījums. Netīras galda virsmas, elpceļu izdalītie šķidrumi, ēdiena paliekas no brokastīm vai pat mājdzīvnieka ienesti netīrumi no pastaigas ir tikai daži veidi, kā baktērijas nonāk uz mūsu klēpjdatora tastatūras. Lai rūpētos par savu un tuvinieku veselību strādājot no mājām, ir svarīgi regulāri tīrīt un dezinficēt savu klēpjdatoru.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.