Menu
 

Ceturtdiena, 02 Februāris 2023

Tālāk virza grozījumus par atbalstu mājsaimniecībām ar naftas gāzes un dīzeļdegvielas apkuri

Saeima ceturtdien konceptuāli atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likumā, kas paredz valsts atbalstu sniegt tām mājsaimniecībām, kas apkurei izmanto sašķidrināto naftas gāzi (propānu-butānu) vai dīzeļdegvielu, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Lasīt vairāk...

"EIT Health": Mākslīgais intelekts medicīnā prasa jaunas zināšanas, prasmes un juridisko regulējumu

Mākslīgais intelekts (MI) arvien vairāk ienāk medicīnā, palīdzot sasniegt labākus pacientu aprūpes rezultātus un kvalitatīvāku pacientu pieredzi. Taču paralēli daudziem ieguvumiem tas rada arī izaicinājumus – nepieciešamību pēc kvalificētiem speciālistiem darbā ar MI, pacientu un ārstniecības personāla vēlmi MI iekļaut aprūpes procesā, kvalitātes kontroli MI risinājumiem un datu pārvaldību, secinājuši eksperti Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta veselības  (“EIT Health”) Latvijas centra organizētajā diskusijā.

Lasīt vairāk...

Vai neironu tīkli izkonkurēs daudzu profesiju pārstāvjus?

Viena no aktualitātēm programmēšanas nozarē ir mākslīgie neironu tīkli, kas strauji attīstās. Tos iespējams izmantot atsevišķās programmēšanas vidēs, panākot, ka vide pati piedāvā pabeigt programmēšanas kodu (ne tikai vienu rindiņu). Neironu tīkli paši spēj mācīties, attiecīgi arī analizēt un piedāvāt nākamos darbības soļus. Patiesībā tie spēj daudz vairāk, piemēram, pēc apraksta uzzīmēt attēlu, ko grūti atšķirt no cilvēka zīmētā, tāpēc arī aktualizējušās debates par to, vai šie risinājumi aizstās noteiktu profesiju pārstāvjus?

Lasīt vairāk...

Ropažu novada pašvaldība un Ukrainas pilsēta Bojarka parakstījušas savstarpējās sadarbības līgumu

1.februārī svinīgi parakstīts savstarpējās sadarbības līgums starp Ropažu novada pašvaldību un Ukrainas Bojarkas pilsētas pašvaldību. Līgumu parakstīja Ropažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Vita Paulāne, piedaloties  vietniekiem Aināram Vaičulenam un Haraldam Burkovskim, un Bojarkas pilsētas mērs Oleksandrs Zarubins, piedaloties pirmajai vietniecei Tatjanai Kočkovai, informēja pašvaldībā.

Līgums paredz savstarpējo sadarbību ekonomisko, izglītības, tirdzniecības, kultūras, sporta, tūrisma un kopīgo projektu jautājumos. Pēc līguma parakstīšanas, turpmākās sarunās tika izrunāti tālākie sadarbības veidi un iespējas.

Jau 2022.gada novembrī, Ropažu novada pašvaldības priekšsēdētājai Vitai Paulānei piedaloties Latvijas Pašvaldību savienības organizētajā konferencē, kurā piedalījās arī Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko, tika veiktas sarunas par Ropažu novada pašvaldības sadarbības iespējām ar kādu no Ukrainas pilsētām, lai mērķtiecīgi sniegtu nepieciešamo atbalstu.

Novembrī pašvaldība saņēma vēstuli no Bojarkas pilsētas ar lūgumu pēc palīdzības un Ropažu novadā tika veikta ziedojumu akcija, kuras laikā tika ziedotas Bojarkas pilsētai nepieciešamās preces – ģeneratori, saimniecības preces, pārtika un citas lietas.

Lai turpinātu sadarbību, tika sagatavots sadarbības līguma projekts un 25.janvārī pieņemts domes lēmums par pilnvarojumu pašvaldības domes priekšsēdētājai Vitai Paulānei viena mēneša laikā noslēgt sadarbības līgumu ar Bojarkas pilsētu Ukrainā.

Lasīt vairāk...

Raivis Zeltīts: Īsumā par "visu ģimeņu" absurdu

Valstī, kur pietiek pavisam reālu un steidzami risināmu problēmu, ir mēģinājumi pacelt dažu jautājumu aktualitāti ar iespējami lielāku troksni. T.s. “partnerattiecību”, “visu ģimeņu” (vienalga, kā tagad sauc mēģinājumus panākt viendzimuma laulību atzīšanu) tiesiskā aizsardzība nav tēma, kurai es gribētu veltīt sevišķi daudz uzmanības. Bet troksnis ir liels, tāpēc ir vērts atkārtot dažas lietas, kas ir aksiomas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.