Menu
 

Aptauja Rīgā. Kuri ziedi jums šogad ir sagādājuši īpašu prieku? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Vasara jau iet uz beigām, bet pļavas, lauki un dārzi vēl ir pilni ar ziedošām puķēm. Pavasara un agrie vasaras ziedi ‒ narcises, krokusi, lupīnas, peonijas, tulpes un agrās lilijas ‒ jau noziedējušas, toties rudens puķes ‒ gladiolas, asteres, dālijas ‒ sākušas priecēt dārzkopjus ar košu krāsu un daudzveidīgu formu klāstu. Pilnā sparā zied flokši un daudzu puķkopju iemīļotās rozes.

Un, kā zināms, ziedi ir ne tikai skaistums, kas priecē acis, tie rada mums arī emocionālu labsajūtu, uzlabo garastāvokli. Turklāt ziedus plaši izmanto tējām, no tiem var gatavot ekstraktus, esences un uzlējumus.

Irina, tirdzniecības darbiniece

Man ļoti patīk kumelītes. Tās gan skaisti zied, gan ir ļoti veselīgas un garšīgas tējai.

Poļina, pensionāre

Man ziedi ļoti patīk ‒ dažādi ziedi, kas zied gan pavasarī, gan vasarā. Ļoti patīk gladiolas. Rozes arī ir burvīgas.

Irina, tirdzniecības darbiniece

Man pašai nav dārza, kur ziedētu puķes. Pārsvarā ziedus pērku veikalā un tirgū, un šobrīd man īpašs prieks par puķuzirnīšiem. Tie ir tik krāsaini, uzmundrinoši un tik lieliski smaržo!

Nikolajs, pensionārs

Lielās, baltās margrietiņas man ir vismīļākās puķes. Rozes, kas zied pie manas mājas, man arī sagādā lielu prieku. Pats tās arī kopju, taisu sētiņas apkārt, lai tās nelūst no ziedu smaguma. Ravēšana gan vairāk ir sievas ziņā.

Nikolajs, pensionārs

Man ziedi jau kopš bērnības ļoti patīk. Un, ja tos labi kopj, man patīk visi ziedi, jo jebkuram ir savs skaistums un sava īpašā smarža.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.