Menu
 

Mēs reformu vai reforma mūs? Apriņķis.lv

  • Autors:  "Rīgas Apriņķa Avīze"
Ilustrācija - Vilnis Bulavs Ilustrācija - Vilnis Bulavs

Kā daudzviet Latvijā, arī Pierīgas Čiekurciemā lielas kaislības izraisa administratīvi teritoriālā reforma jeb vienkārši – reforma. Sarežģītu, ierēdniecisku jēdzienu pārpilnība kopā ar likumu pantu piesaukšanu un visādām citām sarežģītām lietām saērcina ļaudis, kuri gribētu paši saprast, kādi ieguvumi un riski izceltos, kad sāks darboties jauna novadu sistēma.

Ieguvumu un risku konkrētākā skaidrošanā stostās arī paši reformas ieviesēji, dažviet sākot arī meklēt kompromisus, sak, viss nemaz vēl nav līdz galam izlemts. Tepat Pierīgā jo īpaši var domāt arī par citādu novadu kartes zīmējumu, un viens otrs novads varbūt paliks tāds pats kā bijis.

Čiekurciema ļaudīm arī nav vienalga, kas un kā tālāk notiks un kā viņi varētu ietekmēt procesus. Ja sākumā būtu teikts, ka tikai tā un nekā citādi, – kazi, varbūt arī mūsu varoņi atmestu ar roku un dotos citos darbos. Taču jūtams, ka vēl nebūt nav skaidrības arī “augstos plauktos”, tādēļ sabiedrībai iespēja teikt savu vārdu, pašai piedaloties spriešanā un lemšanā. Nelaime vien tā, ka reformu aprakstošie teksti bieži vien nejēdzīgi sarežģīti. Taču kopīgiem spēkiem arī tas jāpārvar.

Tā nu Pauguru Peksis devās skaidrot jautājumu pie kaimiņa Bundžu Jāņa un viņa draudzenes... Ak vai! Uzrakstījām Nellijas īsto statusu! Bet, kas uzrakstīts, to neizdzēst. Lai nu paliek. Sen jau par to runāja...

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.