Menu
 

Aptauja Rīgā. Vai jūs esat kaut ko kolekcionējis? Apriņķis.lv

  • Autors:  Una Griškeviča
Foto - Una Griškeviča un pixabay.com Foto - Una Griškeviča un pixabay.com

Cilvēki mēdz kolekcionēt visdažādākās lietas – sākot ar ordeņiem un monētām un beidzot ar pastmarkām. Interesants šķiet arī fakts, ka ne Latvijas Bankas kaltajām jubilejas monētām, ne pastmarku pirmās dienas zīmogošanai nav īpašas ekonomiskas nozīmes, jo galvenokārt tas ir ieguvums kolekcionāriem.

“Hansabankas” (tagad “Swedbank”) pirms desmit gadiem veiktās aptaujas dati liecina, ka tālajā 2008. gadā vīrieši visvairāk esot krājuši filmu un mūzikas ierakstus, sievietes – no ceļojumiem atvestus suvenīrus. Tāpat sievietes dodot priekšroku rotaslietu un rotaļlietu krāšanai, savukārt vīrieši – kaklasaišu, kuģu un mašīnu modelīšiem un pastmarkām.

Laila, dzīvo Ogrē

Kartītes ar puķēm. Darīju to visu bērnību, pusaudža gadus un arī drusku vēlāk. Man daudz kartīšu veda tētis no ārzemēm, un kolekcijā bija vairāki tūkstoši eksemplāru. Tikai tagad diemžēl neatceros, kur to esmu likusi.

Andris, priesteris

Jaunībā man mājās bija izveidojies pat vesels novadpētniecības muzejs, kurā bez markām, zvaniņiem, dažādiem senatnes priekšmetiem un lauksaimniecības atribūtiem bija arī daudz kas cits, jo mani interesēja vēsture un arheoloģija.

Ilze, strādā muzejā

Krūzītes no ceļojumiem. Kādas padsmit man bija noteikti, taču pārceļoties tās diemžēl sasitās, un tagad es šo nodarbi vairs nepiekopju.

Anna, dzīvo Ziepniekkalnā

Nekad un neko. Mans vīrs gan kolekcionēja markas, un es vēroju šo procesu, taču man pašai nekad nav bijusi vēlēšanās to darīt. 

Andris, apmeklē pasākumu

Nē, jo ir taču interesantākas lietas! Skolas laikā mazliet kolekcionēju markas. Līdz vienam brīdim, kad to kā ar nazi nogriezu, un viss.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.