Menu
 

Aptauja Rīgā. Vai skatāties latviešu filmas? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Kadrs no filmas "Dvēseļu putenis". Foto: publicitātes un Liene Ozola Kadrs no filmas "Dvēseļu putenis". Foto: publicitātes un Liene Ozola

Nepilnu divu nedēļu laikā kopš režisora Dzintara Dreiberga kara drāmas "Dvēseļu putenis" pirmizrādes filmu paguvuši noskatīties jau vairāk nekā 100 000 skatītāju. Kā norāda filmas izplatītāji Latvijā, tas ir lielākais pašmāju kinofilmas skatītāju skaits atjaunotās Latvijas kino vēsturē šādā filmas izrādīšanas periodā. Filmas izplatītāji pauž, ka skatītāju skaits reģionos drīzumā varētu būtiski pieaugt, jo papildus seansiem kinoteātros ir sākta "Dvēseļu puteņa" demonstrēšana arī Latvijas novadu un pagastu kultūras centros. "Rīgas Apriņķa Avīze" devās noskaidrot, vai rīdzinieki jau paspējuši to noskatīties un kādas ir viņu domas par latviešu filmām vispār.

Raisa, pensionāre
Pēdējā latviešu filma, ko skatījos, bija "Ceplis". Esmu iecienījusi trešdienas kino vakarus LNT, kur tiek rādītas latviešu filmas. Bet "Ceplis" – tā ir īpaša filma un mīļa jau kopš jaunības.

 

Valentīna, pensionāre
Skatos latviešu filmas, bet tikai tās, ko rāda televīzijā. Uz kino neeju, tāpēc "Dvēseļu puteni" vēl neesmu noskatījusies. Gaidu, kad filma būs redzama kādā TV kanālā.

 

Nikolajs, pensionārs
Neskatos nekādas filmas – ne krievu, ne latviešu. Man pietiek ar ziņu raidījumiem, filmas mani neinteresē.

 

Ina, pārdevēja
Neskatos, jo filmām man neatliek laika.

 

Signe, dizainere
Skatos. No pēdējā laikā redzētajām varu uzteikt filmu "Baltu ciltis". Tā ir pati autentiskākā vēsturiskā filma, kas Latvijā tapusi par šo tēmu.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.