Menu
 

Aptauja Saulkrastos. Kā plānojat svinēt Ziemassvētkus? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Šajos svētkos 42% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju ir plānojuši doties ceļojumā, turklāt 35% tam plāno veltīt līdz pat pusei, bet 7% aptaujāto – vairāk nekā pusi no kopējā svētku budžeta, norādīts starptautiskā pētījumā. Svētku laikā cilvēki ierodas pie radiem Latvijā, savukārt daļa Latvijas iedzīvotāju dodas pie tuviniekiem uz ārzemēm, lai svētkus pavadītu ģimenes lokā. Taču vairākums “Rīgas Apriņķa Avīzes” aptaujāto plāno svētkus pavadīt mājās, ģimenes lokā, kopā ar bērniem un mazbērniem.

Lija, pensionāre

Pie manis ciemos atbrauks mazbērni no Rīgas, un mums, kā katru gadu, būs eglīte, dāvaniņas. Tās esmu jau sagatavojusi. Ja ciemos atnāks kaimiņiene, aiziesim arī uz baznīcu – grēkus izsūdzēt.

Rasma, pensionāre

Svinēsim ģimenes lokā. Būs gan eglīte, gan mazbērni, tiks skaitīti pantiņi, ko katrs būs iemācījies. Pie viena svinēsim arī mana vīra dzimšanas dienu, kas ir 26. decembrī.

Rita, farmaceite

Man ir četri mazbērni, un mums ir tāda tradīcija, ka rūķi dāvanas noliek aiz stikla durvīm, kas atrodas trepju galā un ved uz telpām augšstāvā. Bērni ik pa laikam skrien paskatīties, vai dāvaniņas jau ir atnestas, un, kad beidzot tās tur atrodas, tad skan visa māja un ir īstas gaviles.

Vladimirs, pensionārs

Svētkus, kā vienmēr, svinēsim ģimenes lokā. Mums jau māja ir izgreznota – ir egle, ir vainagi. Klāsim svētku galdu un priecāsimies.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.