Menu
 

Aptauja Rīgā. Kā vērtējat Rīgas domes atlaišanu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto: LETA un Liene Ozola Foto: LETA un Liene Ozola

Pēc Saeimas lēmuma par Rīgas domes atlaišanu pašreizējā pašvaldības vadība darbu turpina, jo Rīgas domes atlaišanas likums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas, par ko lēmums desmit dienu laikā jāpieņem Valsts prezidentam Egilam Levitam. Līdz ar domes atlaišanu pilsētas vadības grožus pārņems pagaidu padome, kas pildīs likumos paredzētās domes funkcijas un darbosies līdz dienai, kad uz pirmo sēdi sanāks jaunievēlētais domes sastāvs. Pagaidu administrācijas vadītājs pildīs domes priekšsēdētāja pienākumus, bet viņa vietnieks veiks vicemēra pienākumus.

Gints, apsardzes darbinieks
Tas bija pareizs lēmums atlaist šo domes sasaukumu, jo tas, kas notika "Rīgas satiksmē" un citos pašvaldības uzņēmumos, neliecināja par atbildīgu saimniekošanu rīdzinieku labā.

 

Vilnis, ekspeditors
Gan jau kaut kas mainīsies, tā ir galvenā doma, kāpēc šis domes sasaukums bija jāatlaiž. Tas bija dīvaini, kas tur notika, piemēram, ar atkritumu apsaimniekošanas jautājumiem. Visu mēs, protams, nezinām, bet šaubas tas radīja.

 

Rafaels, pensionārs
Cik es savā mūžā esmu gājis uz vēlēšanām ar domu, ka kaut kas būs citādi, vienmēr ir bijusi vilšanās. Balsot es iešu, bet cerības, ka kaut kas mainīsies, man nav.

 

Lība, kosmetoloģe
Tā atlaišana neko daudz nemainīs. Kā saka, citi vēži tai paša kulē vien būs. Sēdēt malā es netaisos, bet cerības, ka kaut kas būs citādi, faktiski nav. Ja nu vienīgi korupcijas ziņā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.