Menu
 

Sieviešu dienā vairums sieviešu sagaida, ka viņas apsveiks; labprāt saņemtu ziedus Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Starptautisko sieviešu dienu, kura Latvijā oficiāli atzīta par atzīmējamu dienu no 2008. gada, plāno svinēt vairums Latvijas iedzīvotāju (67,5%). Lielais vairākums sieviešu (90.1%) sagaida, ka viņas kāds apsveiks sieviešu dienā, un labprāt saņemtu ziedus (43.6%), liecina veikalu tīkla “top!” veiktā aptauja.

Tikpat liela daļa (47,8%) atzīst, ka patiesībā nav būtiski kāda ir sveiciena forma – svarīgi, ka par to atceras un liek sajusties īpašai. Tieši šo – sajūtu, ka esi īpaša – ir uzsvēruši gandrīz visi respondenti (96,2%). Ziedi ir arī populārākais sieviešu sveikšanas veids vīriešu lokā (71%), daļai izvēloties savas dāmas cienāt ar vakariņām (12,9%) vai vienkārši mutiski apsveicot (11,3%).

Vairums sieviešu Latvijā (82,2%) uzskata sevi par sievišķīgām, un ir vairāki faktori, kas liek viņām šādi justies: saņemtie komplimenti (29,8%) un radītā sajūta, ka sieviete ir iekārojama (27,8%), pucēšanās (15%), jauna apģērba vai aksesuāra iegāde (8,6%), ģērbšanās stils (3,5%) un fiziskās aprises (2,1%).

Vaicājot vīriešiem, kas sievietei liek justies sievišķīgai, viedoklis ir diezgan līdzīgs, par svarīgākajiem izceļot sievietei izteiktos komplimentus (37,1%), sajūtu, ka sieviete ir iekārojama (30,6%), pucēšanās (11,3%), jauns apģērbs vai aksesuārs (8,1%) un ģērbšanās stils (6,5%).

Kopumā vietējā veikalu tīkla “top!” interneta aptaujā, kas norisinājās no 28. februāra līdz 7. martam, piedalījās 957 respondenti, kuru lokā 93,5% bija sievietes un 6,5% bija vīrieši.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.