Menu
 

Aptauja Rīgā: Vai veidojat pārtikas produktu uzkrājumus? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Pēdējo divu nedēļu laikā vairā­kiem pārtikas produktiem strauji pieaudzis pieprasījums, kas lie­cina, ka daļa Latvijas iedzīvotā­ju veido pārtikas rezerves, – ar šādiem secinājumiem ir nākuši klajā mazumtirgotāji. Patlaban preču deficīts tirgū gan neesot jūtams un mazumtirgotājiem ir pietiekamas rezerves tiem pārti­kas produktiem, kuriem pēdējo divu nedēļu laikā strauji pieau­dzis pieprasījums, liecina tirgo­tāju pārstāvju teiktais.

Salīdzinot ar pārdošanas apjomiem janvāra beigās, būtiski esot audzis pie­prasījums pēc bakalejas precēm un konservētiem produktiem, jo šie produkti ir ilgstoši uzglabāja­mi. Visticamāk, pircēji vēlas būt droši, ka viņu dzīvesvietā atrodas pietiekami daudz ēdiena, ja gadī­jumā mājās nāksies pavadīt ilgā­ku laiku saistībā ar karantīnu vai ārkārtas stāvokļa izsludināšanu.

Raimonds, elektriķis

Nē, es to visu vienkāršāk uztve­ru. Nedomāju, ka man tagad būtu jāpērk un jāgrābj pārtika, jo uzskatu, ka notiks tā, kā tam jānotiek. Pārspīlēt vīrusa nozīmi negrasos.

Jeļena, pārdevēja

Nē, es neesmu panikas cēlēja, tāpēc uzskatu, ka tas nav vajadzīgs. Mana attieksme pret šo vīrusu un notiekošo ap to ir mierīga un konstruktīva.

Margarita, pensionāre

Jā, esmu par to dzirdējusi un arī pati veidoju uzkrā­jumus. Protams, visam mūžam nenopirksi, bet skatos, lai man mājās būtu milti un makaroni un lai pietiktu vismaz pir­majam laikam. Tāpat vakar nopirku arī vairākas šprotu bundžiņas, lai gan, jāsaka, konservu plaukti vakar veikalā bija patukši.

Anatolijs, pensionārs

Nē, neveidoju pārtikas rezerves. Esam pārdzīvojuši komunismu, esam pārdzīvojuši soci­ālismu, pārdzīvosim arī vīrusu. Man pat prātā nebija ienācis, ka varētu tagad sākt pārtiku izpirkt, jo visu šo informāciju uztveru kā falšu un pārspīlētu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.