Menu
 

Kristīgo konfesiju bīskapi aicina pārvarēt bailes un dzīvot jēgpilni Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - arhīvs Ilustrācija - arhīvs

Latvijas kristīgo konfesiju bīskapi svētdien pārraidītajās Lieldienu uzrunās aicināja Covid-19 pandēmijas laikā pārvarēt bailes un dzīvot savu dzīvi jēgpilni. 

Latvijas Pareizticīgo baznīcas metropolīts Aleksandrs atgādināja, ka ne tikai Latvija, bet visa pasaule patlaban piedzīvo sarežģītu situāciju. Aleksandrs uzsvēra, ka visiem obligāti jāpilda Latvijas valdības pieņemtie likumi un rīkojumi, kā arī obligāti jāievēro higiēnas prasības. 

Pareizticīgo metropolīts uzrunā arī pauda pateicību visiem Latvijas mediķiem, kuri cenšas palīdzēt jebkuram cilvēkam. 

"Nedrīkstam padoties panikai un krist izmisumā. Ticīgiem cilvēkiem ir jābūt optimistiem, jo dzīve turpinās, ir sācies pavasaris un arī epidēmija tiks uzveikta," sacīja Aleksandrs. 

Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs norādīja, ka šobrīd sabiedrībā ir bailes un neziņa par nākotni, kā arī bailes no nāves. 

"Svarīgi ir distancēties no šīm bailēm un saprast, kas dzīvē ir svarīgi. Ir svarīgi, lai nostājoties nāves priekšā, būtu apziņa, ka dzīve nav nodzīvota veltīgi, ka tā bijusi jēgpilna. Svarīga ir apziņa, ka nav dzīvots tikai sev, ka aiz sevis kaut kas tiek atstāts ģimenei, sabiedrībai, valstij," uzsvēra Stankevičs. 

Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Kaspars Šterns sacīja, ka pat ja sākumā vīrusa pandēmiju tika uztverta mazliet vieglprātīgi, tagad tā izplatības sekas izjūt ikviens - emocionāli, fiziski vai materiāli. Daudzi jūtas apjukuši, neziņā, ir nobijušies un norūpējušies par to, kā dzīvot šodien un turpmāk. 

"Šķiet, ka izplatās ne tikai vīruss, bet attīstās arī cita pandēmija - bailes, satraukums, neziņa," sacīja Šterns.

Tomēr pat visgrūtākajos apstākļos, tā vietā, lai satrauktos un būtu izmisumā, ir iespējams saņemt iedrošinājumu, mieru un paļāvību, uzsvēra Šterns un novēlēja, lai miers vispirms parādās ģimenēs un lai šis miers parādās saziņā sociālajos tīklos, "kur tik viegli ir izgāzt negācijas un sēt cilvēkos šaubas". Viņš aicināja cilvēkus apturēt baumu, baiļu un satraukuma pandēmiju.

Savukārt Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags Lieldienās novēlēja ikvienam dzīvot saskaņā ar savu ticību un nepazaudēt savus ideālus arī ārkārtējās situācijas laikā.

Arhibīskaps Covid-19 pandēmiju salīdzināja ar akmeni, kurš bija aizvelts priekšā Jēzus Kristus kapam un pieminēja eņģeļus, kuri šo akmeni novēluši.

Vanags uzsvēra, ka ikkatrs var būt nedaudz eņģelis cits citam, noveļot kādus akmeņus un atvieglojot raizes. Šajā laikā medicīnas darbinieki ir tādi eņģeļi, pauda Vanags. Arhibīskaps izteica pateicību arī aptiekāriem, sociālajiem darbiniekiem, garīdzniekiem, pārdevējiem, šoferiem, montieriem, televīzijas un radio darbiniekiem, valsts amatpersonām un daudziem citiem, kuri rūpējās par to, lai dzīve turpinātos, līdz kamēr "sērgas akmens" būs novelts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.