Menu
 

Aptauja: Ikdienu pilnībā bez skaidras naudas spēj iedomāties tikai 16% Latvijas iedzīvotāju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Skaidra nauda joprojām ir visplašāk izmantotais maksāšanas līdzeklis. Bezskaidras naudas norēķinus kā vienīgo  maksāšanas līdzekli ikdienā spēj iedomāties vien 16% Latvijas iedzīvotāju, liecina “Ferratum Group” martā veiktais pētījums.

Starp bezskaidras naudas norēķinu veidiem visiecienītākie Latvijā patlaban ir maksājumi ar bankas maksājuma kartēm, turklāt vienlīdz populāra ir apmaksa tiklab ar parastām maksājumu kartēm (54%), kā ar bezkontakta bankas maksājumu kartēm (52%). Jaunāko norēķinu veidu izmantošanai atvērtāka ir jaunā paaudze vecumā līdz 30 gadiem, kā arī iedzīvotāji ar ienākumu līmeni virs 700 eiro mēnesī.

Bezkontakta maksājumu karšu aktīvākie lietotāji ir iedzīvotāji ar ienākumiem virs 1000 eiro mēnesī; šo norēķinu veidu izmanto 81% minētās auditorijas. Savukārt tikai 36% iedzīvotāju ar ienākumu līmeni zem 400 eiro lieto bezkontakta bankas kartes.

Līdzīga sakarība vērojama arī starp tiem, kuri maksāšanai izmanto viedtālruni un nebanku norēķinu risinājumus: lielākoties tie ir iedzīvotāji ar ienākumiem virs 1000 eiro (maksājumus ar viedtālruni veic 25% šīs auditorijas, nebanku finanšu pakalpojumus izmanto 23%). Tikai 7% iedzīvotāju ar ienākumu līmeni  zem 400 eiro mēnesī kā norēķinu veidu atbalsta maksāšanu ar viedtālruni un tikai 1% - nebanku finanšu pakalpojumus.

Bezkontakta norēķinus kā “pilnībā drošu” un “drošu” norēķinu veidu uzskata 58% iedzīvotāju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.