Menu
 

Mātes cerība dzīvos vienmēr... Apriņķis.lv

  • Autors:  "Rīgas Apriņķa Avīze"
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Mamma, māte, mammīte, māmiņa, mammuža, mammuķītis, mammucis... Viņas ir tik dažādas, tāpat kā dažādi ir viņām veltītie epiteti un atspoguļojumi dažādos laikos un vietās – baznīcu svētbildēs, aģitācijas plakātos, senlaiku sienu gleznojumos, jaunmodes emancipētos minimālisma švīkājumos. Pat vistumšākajos laikos ar sievietes vietu pie plīts un katliem cauri vijās slēpta godbijība.

Pavisam vienkārši, līdz primitīvismam vienkārši – bez mātes nekas neturpinās, bez mātes nevar būt varoņu, inženieru, aktieru, nevar būt multimiljonāru un patiltes klaidoņu. Dažādas mammas, dažādi likteņi. Maigas un skarbas, klusas un reaktīvas, pamācošas un mierinošas. Taču nabas saite no mums katra stiepjas cauri gadiem, arī tad, kad mammas vairs nav. Varbūt pat tad vēl stiprāk – kopā ar skumīgo “nepaspēju pateikt, nepaspēju palūgt piedošanu, nepaspēju samīļot...”.

Daudziem no mums tomēr vēl ir laiks savai mammai pateikt kādu labu vārdu, nemeklējot augstas dzejas grāmatās un pasaules gudrajo teicienos. Saviem vārdiem. Vienkārši, bet stipri. Neaizmirsti apsveikt savu māmiņu Mātes dienā!

Savukārt mammas, kuras nesaņems sveicienu, neskumstiet! Nebija laika, aizmirsās... Tak zināt, kā ar tiem darbiem... Tā mēdz gadīties. Ja nenotika Mātes dienā, tad citkārt noteikti būs. Jo mātes cerība dzīvos vienmēr...

“Rīgas Apriņķa Avīze” sirsnīgi sveic visas jūs Mātes dienā!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.