Menu
 

Aptauja Stopiņos. Vai atbalstāt mācību uzsākšanu klātienē no 1. septembra? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Ņemot vērā situāciju ar jaunā koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 izplatību Latvijā, kā arī jaunā mācību gada tuvošanos, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM)  sadarbībā ar Veselības ministriju un Slimību profilakses un kontroles centru veido speciālus nosacījumus izglītības darba organizācijai. Nosacījumu pamatā ir tas, ka mācību norise plānota klātienē, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības un piesardzības pasākumus.

Vienlaikus  IZM pašlaik neplāno noteikt konkrētu rādītāju, pie kura mācībām no klātienes režīma būtu jāpāriet daļēji attālinātā vai attālinātā režīmā, jo ministrija to plāno atstāt katras pašvaldības ziņā.

Vladimirs, pensionārs

Vajag klātienē, lai bērni iet un mācās. Viņi paši jau ir nocietušies un grib iet uz skolu, turklāt vecākiem taču ir jāstrādā. Pa kuru laiku bērnus mācīt?

Ieva, farmaceite

Es domāju, ka jā. Ja bērni apmeklē bērnudārzu, tad kāpēc nevarētu iet uz skolu? Tur nav starpības.

Kārlis, galdnieks

Es uzskatu, ka noteikti būs slimības otrais vilnis, tāpēc mācības būtu jāturpina attālināti, jo jābūt piesardzīgiem.

Jevgēnijs, montētājs

Vajag klātienē. Domāju, ka Covid-19 mūsu valstī ir vairāk informatīvs fenomens, nevis realitāte. Mūsu valsts ir ļoti maz skarta, turklāt bērni taču nebraukā uz ārzemēm katru nedēļu, lai varētu vīrusus ievest no ārienes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.