Menu
 

Aptauja Rīgā. Kā vērtējat Tērbatas ielas pārvēršanu par gājēju ielu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto: pixabay.com un Liene Ozola Foto: pixabay.com un Liene Ozola

No jūlija vidus līdz 18. augustam ir slēgta transportlīdzekļu satiksme teju visā Tērbatas ielā, atvēlot to ielu tirdzniecībai un gājējiem. Pārvietoties pa ielu ar autotransportu drīkst operatīvie dienesti un preču piegādātāji, kā arī Tērbatas ielas iedzīvotāji, lai nokļūtu iekšpagalmos.

Tērbatas ielas garumā rīdzinieku un pilsētas viesu labklājībai ir iekārtotas zaļās atpūtas zonas, paplašinātas kafejnīcu āra terases un nodrošināta iespēja baudīt lauku gardumus no Latvijas mājražotājiem, savukārt nedēļas nogalēs šeit gan bērni, gan pieaugušie var baudīt daudzveidīgu kultūras programmu. Tāpat visas ielas garumā ir nodrošināta bezmaksas piekļuve bezvadu internetam. Ideja par Tērbatas ielas atvēlēšanu tikai gājējiem apspriesta vairākus gadus, bet šobrīd ir iespēja praksē pārliecināties par šīs ieceres dzīvotspēju.

MĀRIS, autobraucējs
Kā gājējam man šī ideja patīk, bet ne kā autobraucējam. Domāju, ka gājējiem pietiek ar to teritoriju, kas viņiem ir atvēlēta Vecrīgā. Autobraucējiem pilsētā kļūst arvien sarežģītāk, jo ielas braucamā daļa jau sašaurināta velosipēdistu joslas dēļ, tāpat ir sašaurinājumi pie skolām un citām iestādēm.

 

ROMĀNS, pārdevējs
Man ir ļoti negatīva attieksme, tāpēc ka šobrīd notiek remonti Čaka un Bruņinieku ielā. Autotransportam slēgtā Tērbatas iela man nozīmē katru dienu nozagtu laiku, jo tagad regulāri sēžu sastrēgumos. Varbūt to vajadzēja darīt tad, kad citas ielas ir izbraucamas?

 

VALĒRIJS, menedžeris
Es domāju, ka Vecrīga ir pietiekami liela zona gājējiem un Tērbatas ielu nevajadzētu slēgt satiksmei, jo tagad sanāk lielu līkumu braukt apkārt, ja ir nepieciešams tur nokļūt.

 

ALEKSIS, strādā bankā
Es uzskatu, ka gājēju ielai ir jābūt. Parki – tā ir viena lieta, bet gājēju iela ļoti atdzīvina pilsētu. Mēs to esam pelnījuši – mierīgi apsēsties un nolūkoties garāmgājējos, nevis visu laiku pašiem būt skrējienā. Tāda iela ir svarīga, un citu piemērotāku ielu man grūti iedomāties.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.