Menu
 

Aptauja Rīgā. Kā vērtējat lēmumu pārskaitīt balsis trijos vēlēšanu iecirkņos? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un LETA Foto - Liene Ozola un LETA

Administratīvā apgabaltiesa daļēji apmierinājusi politisko partiju apvienības “Jaunā Saskaņa” un Latvijas Krievu savienības sūdzības par Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātiem un uzdeva Centrālajai vēlēšanu komisijai nodrošināt balsu pārskaitīšanu trijos vēlēšanu iecirkņos – Rīgas pilsētas 74. vēlēšanu iecirknī, 97. vēlēšanu iecirknī un 144. vēlēšanu iecirknī, pieskaitot šajos iecirkņos par nederīgām atzītās vēlēšanu aploksnes.

Tomēr pēc 661 iepriekš par nederīgu atzītas vēlēšanu aploksnes atvēršanas un tajās esošo biļetenu saskaitīšanas nav mainījies ne partiju iegūto mandātu sadalījums Rīgas domē, ne arī pašvaldībā ievēlētie deputāti.

Helmuts, apsardzes darbinieks

Ja vēlēšanu organizatori ir bijuši pavirši vai nolaidīgi, tad vēlēšanu zīmes, protams, ir jāpārskaita, taču jautājums par to, vai pieskaitīt arī neapzīmogotās aploksnes, ir strīdīgs.

Ieva, auklē bērniņu

Nav pareizi pieskaitīt arī neapzīmogotās aploksne. Ja ir noteikumi, ka vajag zīmogu, tad vajag, pretējā gadījumā var samest nez cik aplokšņu.

Zigrīda, pensionāre

Šķiet, ka prasības iesniedzēju mērķis bija, lai tiek rīkotas atkārtotas vēlēšanas, taču, ja tas tā nenotiek, tad balsu pārskaitīšana neko daudz nemainīs.

Ērika, konditore

Mani politika neinteresē. Nedaudz šiem jautājumiem sekoju līdzi, taču daudz par to nedomāju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.