Menu
 

Aptauja Rīgā. Kā vērtējat prasību atkal valkāt sejas aizsargmasku sabiedriskajā transportā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pexels.com Foto - Liene Ozola un pexels.com

No trešdienas, 7. oktobra, uz mēnesi ieviesta sejas aizsargmaskas obligāta lietošana sabiedriskajā transportā. Prasība netiek attiecināta uz bērniem līdz 13 gadu vecumam, kā arī personām ar kustību vai psihiskās veselības traucējumiem, kuru dēļ masku nav iespējams uzvilkt. Jāpatur prātā, ka šoreiz lakats, šalle vai tamlīdzīgi deguna un mutes aizsegi nederēs, jo tie nevar pasargāt no infekcijas izplatīšanās, norāda epidemiologi. Jāizmanto medicīniskā vai higiēniskā maska, respirators vai sejas vairogs.

Sabiedriskā transporta kontrolieriem, konduktoriem un autobusu vadītājiem ir tiesības izsēdināt vai neielaist transportlīdzeklī pasažierus, kuri nevalkās mutes un deguna aizsegu.

Māris, apsardzes darbinieks

Tas ir pareizi, jo slimība pēdējā laikā strauji izplatās. Ar masku vismaz ir cerība, ka tas slimības izplatību kaut nedaudz ierobežos.

Tamāra, pensionāre

Maskas vajag, jo slimības izplatība pieaug. Man maska vienmēr ir līdzi, pat tad, ja nebraucu ar sabiedrisko transportu. To uzvelku, ieejot jebkurā iekštelpā – vai tas būtu veikalā, poliklīnikā vai citviet.

Jeļena, uzņēmēja

Maska man ir līdzi, bet tās valkāšanu uzskatu par bezjēdzīgu. Es domāju, ka  mēs visi agri vai vēlu to slimību izslimosim.

Māra, pensionāre

Tas ir vajadzīgs, jo ir ļoti nepatīkami, kad kāds sāk klepot virsū vai šķaudīt, braucot sabiedriskajā transportā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.