Menu
 

"Rīgas Apriņķa Avīzes" redaktore: Sākam 76. sezonu Apriņķis.lv

  • Autors:  Eva Lūse, “Rīgas Apriņķa Avīzes” redaktore
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Uzticamie “Rīgas Apriņķa Avīzes” lasītāji!

Aizvadītas sarežģītā 2020. gada pēdējās dienas. Domāju, droši var teikt, ka pirms gada, sagaidot 1. janvāri, mēs pat iedomāties nevarējām, ka gadu pavadīsim tādā situācijā, kādā nu šobrīd dzīvojam. Nevarējām pat iztēloties, ka sērga, par kuru gadu mijā varbūt kaut ko dzirdējām un iedomājāmies kā par kaut ko tālu un mūs neskarošu, kļūs par mūsu ikdienu un skars jebkuru dzīves jomu.

Dzīvojam situācijā, kad vecāki, ja tas iespējams, veic savus darba pienākumus attālināti no mājām, pusaudži un studenti, kuru ārpusskolas dzīve asociējas ar draudzēšanos, smiekliem un jautrām nodarbēm, šobrīd ir spiesti pat svētku laiku pavadīt bez tikšanās ar draugiem, arī pats mācību process ir tik ļoti atšķirīgs no jebkad piedzīvotā. Pieaugušie bērni ar savām ģimenēm neuzdrīkstas apmeklēt mīļotos vecākus, baidoties inficēt viņus ar lipīgo vīrusu.

Šajā sarežģītajā gadā arī “Rīgas Apriņķa Avīze” ir veikusi izmaiņas darba organizācijā – mēs pārsvarā strādājam attālināti, taču esam ļoti priecīgi un pateicīgi, ka joprojām varam savu iemīļoto darbu turpināt, tāpēc vislielākā pateicība pienākas jums, mūsu uzticamie lasītāji un abonētāji! Un vēlamies, lai jūs zinātu, ka  katrs mūsu laikraksta numurs ir veidots, domājot par jums, par lietām, kas jums varētu šķist interesantas, aizraujošas un nepieciešamas.

Tāpat kā līdzšinējos 75 laikraksta pastāvēšanas gadus, arī turpmāk būsim uzticīgi galvenokārt satura veidošanai par notikumiem un norisēm Pierīgas novados. Vienlaikus, apzinoties, ka reģionālais laikraksts nevar palikt tikai vienas teritorijas ietvarā, joprojām piedāvāsim jums iknedēļas pielikumu “Kodols”, kurā intervēsim cilvēkus, kas ir nozīmīgi visas Latvijas mērogā, un runāsim par tematiem, kas skar mūs visus.

Šogad ir pašvaldību vēlēšanu gads. Jūnijā vēlēsim jaunās vietvaras, un šoreiz vēlēšanas būs ļoti neparastas un grūti prognozējamas, jo plānotas jaunveidotās teritorijās. Un jau gada vidū, kad, visticamāk, tiks nospraustas jaunas novadu administratīvi teritoriālās robežas, arī mūsu laikrakstā būs daudz jaunas un nebijušas informācijas.

Vai Babītes novada iedzīvotāji turpmāk būs jāsauc par mārupiešiem? Vai Vangažu iedzīvotāji tagad būs ropažnieki, un kā veidosies dzīve jaunajās teritorijās? Par to šobrīd varam izteikt tikai aptuvenas prognozes, taču paredzams, ka nākamais gads būs notikumiem bagāts arī Pierīgas novados. Domājam, ka informācijas un jaunā būs ļoti daudz, jo īpaši iesākumā, kamēr dzīve atkal ieies ierastajās sliedēs, tāpēc, par ko rakstīt un par ko jūs informēt, būs ļoti daudz. Visādā ziņā – dzīve neapstājas, tā turpinās, un mums visiem kopā ir svarīgi saglabāt skaidru saprašanu par notikumiem un tos reāli izvērtēt.

Ļoti ceram, ka ar “Rīgas Apriņķa Avīzes” starpniecību jūs iegūstat vairāk noderīgas informācijas, kas jums palīdz organizēt savu ikdienu, pieņemt lēmumus un, protams, arī nedaudz kliedēt neskaidrību problēmsituācijās, kā arī mācīties no citu cilvēku un novadu darbības pozitīvās pieredzes. Tāpat kā līdz šim, centīsimies sabalansēt  kritiku un ironiju par neizdarībām, kliedēt nesaprašanos, ja tā traucē vienam otru sadzirdēt, un iedvesmot citam citu, ja ir izdevies kaut ko labu un vērtīgu paveikt.

It kā ierasta frāze, bet, manuprāt, tā izsaka ļoti daudz, jo mēs patiešām strādājam jums, lasītāji, un lielākā balva ir jūsu pateicība un atzinīgie vārdi par paveikto. Ikreiz, kad kāds no jums piezvana uz redakciju vai uzraksta e-pastā atzinīgus vārdus par kādu no publikācijām, mēs, laikraksta redakcija, esam gandarīti un laimīgi.

Lai mums visiem šajā gadā laba veselība, izturība un prieks par dzīvi!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.