Menu
 

Aptauja Stopiņos. Kā vērtējat atlaižu saglabāšanu Rīgas sabiedriskajā transportā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un "Rīgas satiksme" Foto - Liene Ozola un "Rīgas satiksme"

Rīgas pilsētas pašvaldība pagaidām neplāno atcelt atlaides braucienam sabiedriskajā transportā, kuru izmanto arī Pierīgas novadu iedzīvotāji. Ik pa laikam publiskajā telpā tiek diskutēts par atlaižu atcelšanu Rīgas sabiedriskajā transportā, lai mazinātu cilvēku drūzmēšanos. Arī šonedēļ valdības sēdē Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”) norādīja, ka pretstatā pagājušā gada pavasarim patlaban Rīgā atlaides nav atceltas, lai gan inficēšanās ir vairākas reizes lielāka. Savukārt Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (“Par!”/”Progresīvie”) uzsvēris, ka kopš rudens sākuma pasažieru skaits “Rīgas satiksmes” sabiedriskajā transportā ir samazinājies par aptuveni 50 procentiem.

Vladimirs, strādā kokapstrādē

Atlaides vajag salabāt, jo cilvēkiem ir svarīgi nokļūt Rīgā pie ārstiem un uz citām vietām. Man uz darbu katru dienu jābrauc no Rīgas uz Stopiņiem.

Jānis, elektriķis

Atlaides būtu jādod tiem cilvēkiem, kas strādā un kuriem ar sabiedrisko transportu ir jānokļūst darbā, bet pensionāriem gan nevajadzētu. Lai uzturas mājās.

Klāvs, strādā autoservisā

Vajag atlaides pensionāriem, jo viņiem tāpat nav nekāda vieglā dzīve. Un bērniem, protams, arī atlaides jāsaglabā.

Antra, pensionāre

Nevajag, jo tas nav taisnīgi, ka Rīgā dzīvojošie pensionāri var braukt bez maksas, bet Pierīgā dzīvojošie ne. Rīga ir galvaspilsēta visiem, tāpēc arī atlaides jāpiemēro visiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.