Menu
 

Aptauja Saulkrastos. Ar ko skaidrojama jauniešu rupjība? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Plašu rezonansi sabiedrībā radījis notikums Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas 10. klases matemātikas stundas laikā, kad kāda pagaidām nenoskaidrota persona tiešsaistē rupji apsaukāja skolotāju un viņai draudēja, bet skolēni to filmēja.

Šis nav izņēmuma gadījums, taču skolas nereti izvēlas nepubliskot rupju izturēšanos stundu laikā. Valsts policija 2019. gadā reģistrējusi 424 fiziskās vardarbības gadījumus skolās, desmit gadījumos vardarbība bija vērsta pret skolas personālu. Savukārt par emocionālās vardarbības gadījumiem skolās 2019. gadā saņemti 147 iesniegumi, un 31 gadījumā šī vardarbība bija vērsta pret skolā strādājošajiem.

Marina, sociālā darbiniece

Tāpēc, ka pusaudžiem pietrūkst socializēšanās. Šobrīd viņi sēž savos datoros, tāpēc agresija pieaug, jo nav ierasto izklaižu, nav ierastās draudzēšanās savā starpā.

Sergejs, pensionārs

Tā ir visatļautība, kas rodas no tā, ka vecāki pārāk maz laika un uzmanības velta bērnu audzināšanai.

Arturs, uzņēmējs

Tikai vecāki var ietekmēt šādu pusaudžu uzvedību. Tur būtu jāveic darbs ar vecākiem, taču, ja tas nelīdz, tad ir darbs policijai.

Jekaterina, tirdzniecības darbiniece

Pie vainas ir internets, agresīvās spēles un video. Jaunieši pieņem, ka tas ir normāli, un no tā arī ietekmējas. Arī tas, ka šobrīd nav jāiet uz skolu, vairo šo negatīvo ietekmi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.