Menu
 

Aptauja Ropažos. Vai jums ir pietiekami daudz informācijas par "AstraZeneca" vakcīnu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto – www.vm.gov.lv un Liene Ozola Foto – www.vm.gov.lv un Liene Ozola

Eiropas Savienības valstis atšķirīgi rīkojas attiecībā uz "AstraZeneca" vakcīnas pielietošanu dažādu vecuma grupu cilvēkiem. Latvijā šī vakcīna tiek injicēta visām prioritārajām iedzīvotāju grupām. Eiropas Zāļu aģentūra ir paziņojusi, ka trombu veidošanās jāuzrāda kā ļoti reta "AstraZeneca" Covid-19 vakcīnas blakne. Vienlaikus tiek norādīts, ka "AstraZeneca" vakcīnas sniegtie ieguvumi ir pozitīvi attiecībā uz tās radītajiem riskiem.

Tikmēr Lielbritānijas Medikamentu un veselības aprūpes produktu regulēšanas aģentūra paziņojusi, ka trombu veidošanās risks ir aptuveni četriem cilvēkiem no miljona, kuri saņēmuši "AstraZeneca" vakcīnu.

VALENTĪNA, invalīde
Nē, nav pietiekamas pārliecības, jo man pagaidām nav skaidrs, vai tā ir nekaitīga.

 

OJĀRS, autovadītājs
Es neuzticos šīm vakcīnām, tāpēc ka var būt asins sarecējumi.

 

LEONTĪNE, pensionāre
Es jau esmu potēta ar "AstraZeneca". Man pēc tās vienu dienu bija nelielas komplikācijas – reiba galva –, bet citādi viss kārtībā. Tagad man ir jāiet otro reizi vakcinēties, un es domāju, kā rīkoties, jo man ir kāju vēnu tromboze.

 

RAITIS, mūziķis
Esmu vakcinēts ar šo vakcīnu. Pēc tās bija neliela temperatūra divas dienas, bet es uzskatu, ka tās visas ir politiskās spēles, jo Lielbritānija nav Eiropas Savienības valsts.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.