Menu
 

Aptauja Stopiņos. Vai atbalstāt bērnu un jauniešu vakcināciju pret Covid-19? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto – Valsts kanceleja un Liene Ozola Foto – Valsts kanceleja un Liene Ozola

Arvien biežāk publiskajā telpā tiek apspriests jautājums par bērnu un jauniešu iespējām saņemt vakcīnu pret Covid-19. Farmācijas uzņēmuma "BioNTech" pārstāvji ir prognozējuši, ka vasarā Eiropā būs pieejamas Covid-19 vakcīnas arī 12–15 gadus veciem bērniem. Savukārt Latvijā jau drīzumā varētu lemt par plašāku jauniešu no 16 gadu vecuma vakcinēšanu. Šobrīd ierosinājums par 16–18 gadus vecu jauniešu vakcināciju ir aktualizēts sabiedrības vakcinācijas pret Covid-19 darba grupā, lai vērtētu iespēju šo grupu vakcinēt pēc tās pieprasījuma, tostarp ārpus tiem gadījumiem, kad ir īpašs ģimenes ārsta vai ārstu konsīlija lēmums, jo jau šobrīd viens no vakcīnas ražotājiem zāļu aprakstā ir minējis, ka vakcīna izmantojama tikai no 16 gadu vecuma.

OJĀRS, autovadītājs
Bērniem nē, jo viņiem var būt novājināta imunitāte, tāpēc nav paredzamas sekas, kādas var izraisīt organismā ievadītā vakcīna pret Covid-19. Turklāt bērniem bīstamas var būt arī vakcīnas izraisītās blaknes. Vidēja vecuma cilvēkiem ir jāpotējas, bet ne jauniešiem.

 

DINA, aprūpētāja
Manam dēlam jau atnāca paziņojums, ka, lai atjaunotos klātienes nodarbībām universitātē, viņam būs obligāti jāvakcinējas. Tā ka es atbalstu jauniešu potēšanos, tikai uzskatu, ka noteikti ir jāizvēlas piemērotākā ražotāja vakcīna.

 

EINĀRS, apsargs
Atbalstu, jo visiem vajag potēties, citādi slimība nepazudīs. Turklāt ir sērgas paveidi, kas visvairāk skar tieši jaunus cilvēkus.

 

SVETLANA, pārdevēja
Nē, neuzskatu, ka tas būtu nepieciešams. Kamēr potēšanos nenoteiks kā obligātu, tikmēr savus bērnus nevakcinēšu. Mūsu ģimenē vakcinējam tikai obligātās potes, bet tās, kas ir izvēles, nekad bērniem neesam potējuši.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.