Menu
 

Aptauja Stopiņos. Vai jums vasarā pieaug tēriņi? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto – pixabay.com un Liene Ozola Foto – pixabay.com un Liene Ozola

Banku veiktās aptaujas liecina, ka 12% aptaujāto vasaras sezonā plāno palielināt tēriņus, 40% – samazināt. Vasaras mēnešos iedzīvotāji visvairāk plāno tērēt sezonas apģērbam un modes precēm sev un ģimenei (53%), mājas labiekārtošanai (49%), pārtikas precēm (45%), kā arī bērnu vajadzību finansēšanai (30%) un dārza darbiem vai amatniecībai (30%). Trešdaļa jeb 33% aptaujāto lielāko daļu tēriņu paredzējuši ceļošanai pa Latviju vai uz ārvalstīm vasaras brīvdienās. Vairāk nekā pusei (68%) aptaujāto pēdējā gada laikā darba alga ir saglabājusies nemainīga, tomēr trešajai daļai (32%) iedzīvotāju ienākumi ir samazinājušies, kā galvenos iemeslus tam minot darba algas samazinājumu (14%), darba zaudēšanu (10%) vai atrašanos dīkstāvē (8%).

ANATOLIJS, pensionārs
Man tēriņi izlīdzinās, jo vasarā vairāk braucu ar automašīnu, taču ziemā citu tēriņu ir vairāk.

 

ALEKSANDRS, ekskavatora operators
Man palielinās, jo ir karsts laiks, vairāk jāpērk ūdens, saldējums, izklaidēm arī vairāk tiek tērēts. Ziemā ir vienkāršāk, tad vairāk esmu mājās un nauda ietaupās.

 

ĻUBA, pensionāre
Ceļot es nekur netaisos, tāpēc man sezonai nav nozīmes – gan ziemā, gan vasarā tēriņi ir apmēram vienādi.

 

ALEKSANDRS, būvdarbu vadītājs
Man izdevumi ir pieauguši, bet tas ir inflācijas ietekmē – tāpēc, ka viss ir kļuvis dārgāks. Ar vasaras iestāšanos tam nav sakara.  

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.