Logo
Drukāt šo lapu

Aptauja: Latvijas iedzīvotāju apmierinātība ar savu dzīvi sasniegusi rekordaugstu līmeni

Aptauja: Latvijas iedzīvotāju apmierinātība ar savu dzīvi sasniegusi rekordaugstu līmeni pixabay.com

Latvijas iedzīvotāju apmierinātība ar savu dzīvi sasniegusi rekordaugstu līmeni, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šogad jūlijā iedzīvotājiem tika lūgts norādīt, cik kopumā apmierināti vai neapmierināti viņi ir ar savu pašreizējo dzīvi. Savs vērtējums aptaujā respondentiem bija jāsniedz desmit ballu skalā, kur viens nozīmēja "pilnīgi neapmierināts", bet 10 - "pilnīgi apmierināts".

Aptaujā noskaidrots, ka vidēji iedzīvotāji apmierinātību ar savu dzīvi vērtē ar 6,97 ballēm, kas ir par 0,06 ballēm vairāk nekā pirms gada. Šogad fiksētais rezultāts ir ir augstākais novērojumu vēsturē, turpinot pēdējos gados novēroto apmierinātības līmeņa kāpumu.

Līdz šim zemākā apmierinātība ar savu dzīvi fiksēta ekonomiskās krīzes gados, minimumu sasniedzot 2009.gadā, kad vidēji dzīves apmierinātības līmenis tika vērtēts ar 5,55 ballēm.

Visbiežāk aptaujātie apmierinātību ar savu dzīvi vērtēja ar septiņām vai astoņām ballēm. Pilnīgi apmierināto iedzīvotāju īpatsvars ir ievērojami lielāks par pilnīgi neapmierināto iedzīvotāju īpatsvaru.

Aptaujā piedalījās aptuveni 1000 cilvēku.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024