Menu
 

Aptauja Ikšķilē. Vai darba devējam būtu jāatbrīvo no darba nevakcinēti cilvēki? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto  - Liene Ozola un pexels.com Foto - Liene Ozola un pexels.com

Valdība pagājušajā nedēļā ir atbalstījusi obligātu vakcinācijas pret Covid-19 prasību ārstniecības, sociālās aprūpes un izglītības iestādēs no 1. oktobra. Savukārt citās nozarēs, ja darbinieks strādā saskarsmē ar klientiem vai ir nozīmīgs uzņēmuma darbībai, darba devējiem būs tiesības pēc 1. oktobra atlaist nepotētos darbiniekus.

Privātās iestādēs darba devējiem būtu jāvērtē katrs gadījums individuāli, ņemot vērā samērīguma, tiesiskuma un vienlīdzības principu. Darba devēji no 1. oktobra varēs pieprasīt Covid-19 sertifikātu tiem darbiniekiem, kas nodrošina iestādes darba nepārtrauktību, kā arī tiem darbiniekiem, kuri ikdienā strādā saskarsmē ar klientiem.

Par izmaiņām vēl jālemj Saeimai, kur opozīcija ir apņēmusies likumprojektu apturēt un pat solījusi to nodot tautas nobalsošanai.

Juris, strādā mežistrādē:

Mans viedoklis, ka tam ir jābūt brīvprātīgam procesam un cilvēkus nedrīkstētu atlaist no darba tikai tāpēc, ka viņi nav potējušies. Izvēlei ir jābūt.

Raimonds, strādā mežistrādē:

Nē, jo tas ir cilvēktiesību pārkāpums. Nedrīkst diskriminēt cilvēkus.

Laura, grāmatvede:

Kaut pati esmu vakcinējusies, tomēr uzskatu, ka cilvēkiem var būt pamatoti iemesli, kāpēc nevar potēties, piemēram, veselības problēmas, tāpēc tas nebūtu pareizi.

Agija, auklē bērniņus:

Tai jābūt brīvai izvēlei, jo vakcīna ir zināms risks, tāpēc to nevajadzētu uzspiest.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.