Menu
 

Īvāns: Bieži aiz sīkumiem neredzam kopīgo mērķi - nācijas un valsts saglabāšanu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Bieži aiz sīkumiem neredzam kopīgo mērķi, kas ir nācijas un valsts saglabāšana, tāpēc par to būtu jāatgādina, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Tautas frontes pirmais priekšsēdētājs Dainis Īvāns.

Viņš uzsvēra, ka vēsturiski Latvijai brīvība "nenovēlās no gaisa" un par to bija jācīnās, turklāt pirms 30 gadiem izpratne par demokrātiju bijusi "īpatnēja", jo pretējā pusē tolaik bijusi bruņota opozīcija, kas varēja draudēt ar spēku. "Mēs mācījāmies un mācāmies, ka parlamentārās demokrātijas ceļš bija vienīgais pareizais," pauda Īvāns.

Īvāns uzsvēra, ka arī šodien jāatceras, ka sarunās ar totalitāriem un autoritāriem režīmiem tiem nevar ticēt, savukārt pozīcijai ir jābūt vienotai un monolītai. "Varbūt tā ir mācība šodienai - tā ir fantastiska vēlētu tautas līderu sazobe ar sabiedrību, jo nevarēja Tautas padomei ienākt prātā spert kādus soli, kas būtu pret sabiedrības vēlmēm," norādīja Īvāns.

Viņaprāt, patlaban sabiedrībā iztrūkst viena liela mērķa - nācijas un valsts saglabāšana. "Bieži to neredzam aiz sīkumiem, un tas ir jāatgādina," teica Īvāns, uzsverot, ka pirms 30 gadiem piedzīvotais jāuztver ne vien kā pagātne, bet arī nākotne, pārņemot tolaik ierasto praksi - pašvadību un atbildību pret citiem.

Īvāns akcentēja, ka patlaban kļūst riebīgi, kad vakcinācijas pretinieki izmanto Baltijas ceļu un citus vēsturiskos simbolus merkantilu ideju vārdā.

Kā ziņots, šodien un rīt, 24.augustā, atzīmējot Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas 30.gadadienu, notiks konference "Sapnis un piepildījums, Brīvība un neatkarība", aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Konference pulcēs Augstākās padomes deputātus, augstākās valsts amatpersonas, Latvijas Tautas frontes pārstāvjus, konstitucionālo tiesību ekspertus, vēsturniekus, toreizējos diplomātus un ārvalstu politiskos līderus, lai atskatītos uz Latvijas neatkarības atgūšanas laiku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.