Menu
 

Replika. Inficēto skaitļi nepazīst noguruma Apriņķis.lv

  • Autors:  Rīgas Apriņķa Avīze
Foto - LETA Foto - LETA

Esam rakstījuši gan par zelta rudens baudīšanu Pierīgā, gan par pensiju lietām un novadu reformas grumbuļiem. Tāpat esam rakstījuši par šoseju remontiem, par krimināliem notikumiem, par lieliskiem cilvēkiem Pierīgas novados un par cilvēkiem, kam dzīves gājums nav bijis tik taisns un saules apmirdzēts. Tātad dzīve Pierīgā turpinās arī nomācošajos Covid-19 pandēmijas apstākļos.

Bet, saprotams, mēs nedrīkstam aizmirst, ka pandēmija turpinās neatkarīgi no mūsu attieksmes pret to. Kopējais Latvijas slimnīcās stacionēto Covid-19 pacientu skaits pagājušās nedēļas nogalē jau pārsniedza piecarpus simtus cilvēku, liecina Nacionālā veselības dienesta sniegtā aktuālā informācija. Gandrīz katru dienu jaunu inficēto skaits pārsniedz tūkstoti.

Skaitļi nogurdina. Gan mediķus, gan visu sabiedrību. Nogurdina visus. Inficēto skaitļi pieaug, taču vēl arvien vismaz provincē var novērot, ka bodītē var iet bez maskas, ka sabiedriskajā transportā masku var turēt uz zoda, ka neformālās ballītes tikpat brīvas kā vasarā, un vēl daudz līdzīgu piemēru.

Ir laiks sevi un savus tuvos atkal sargāt cītīgāk... Gribētos pat teikt – godīgāk. Godīgāk pret sevi pašu. Jā, nogurums. Jā, neziņa. Bet dažas patiesības esam ielāgojuši: distancēties, vēdināt telpas, būt svaigā gaisā, mazgāt rokas un galu galā – daudz neklausīties bezgalgarajos strīdos, kā būtu pareizi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.