Menu
 

Kādas pozitīvas pārmaiņas sniedz sava mājokļa iegāde? Skaidro eksperts Apriņķis.lv

  • Autors:  Kaspars Sausais, “Luminor” mājokļu kreditēšanas eksperts
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Domājot par sava mājokļa iegādi, vairāk uzmanības pievēršam piemērotas dzīvesvietas atrašanai un finansējuma iegūšanai, bet nepadomājam par citām svarīgām pārmaiņām, ko mājokļa iegāde var nest. “Luminor” mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais stāsta par dažām pozitīvām izmaiņām, ar kurām sastopas jaunie mājokļa īpašnieki.

Pārliecība un stabilitātes sajūta

Nesen veiktajā “Luminor” un “Norstat” aptaujā tika secināts, ka aptuveni puse Baltijas iedzīvotāju par galveno trūkumu īres dzīvoklī uzskata to, ka dzīvokļa īpašnieks jebkurā laikā var uzteikt īres līgumu vai palielināt cenu. Tas nozīmē, ka diezgan pēkšņi var nākties meklēt jaunu mājvietu un pārvākšanos, kas ietekmēs arī cilvēka ikdienas gaitas. Pēc sava īpašuma iegādes šīs raizes var aizmirst, jo pārliecība un stabilitāte par savu īpašumu nāk komplektā ar jaunā mājokļa atslēgām.

Iespēja iekārtot mājokli pēc savām vēlmēm

Pat tad, ja tas izklausās nedaudz utopiski un varbūt nekad nesasniegsiet savu mājokļa ideālu, apziņa, ka jums ir tiesības iekārtot savu dzīvesvietu atbilstoši jūsu vajadzībām un vēlmēm, ir lieliska. Arī aptaujātie Baltijas iedzīvotāji kā vienu no biežākajiem īres dzīvokļu trūkumiem minējuši īpašnieka aizliegumu mājoklī veikt jebkādus uzlabojumus. Savukārt savs mājoklis ļauj atklāt interjera dizaina veikalus, žurnālus un tiešsaistes katalogus. Nav svarīgi, cik daudz ideju īstenojat, svarīgs ir prieks, ko var gūt no plānošanas un savu sapņu piepildīšanas.

Privātums

Jūsu mājas nozīmē arī jūsu noteikumus, kas ir viena no svarīgākajām komponentēm, kas pietrūkst īrētā dzīvoklī – gan attiecībā uz mājokļa iekārtošanu, gan privātumu. Dzīve īrētā dzīvoklī daudziem var būt ne tik komfortabla tikai tāpēc, ka zināt – kādam jums nepazīstamam cilvēkam ir jūsu dzīvesvietas atslēga. Jūsu pašu mājoklī neviens svešs cilvēks neieviesīs savus noteikumus un neraizēsies par skrāpējumiem uz sienas.

Zaļā gaisma mājdzīvniekiem

Piektā daļa Latvijas iedzīvotājus no īres mājokļiem attur īpašnieku politika pret mājdzīvnieku turēšanu. Savā mājoklī starpgadījumi, kad tavs mīlulis būs iecirtis zobus dīvānā vai durvju stenderē, paliks tikai starp jums, neiesaistot šajā situācijā vēl dzīvokļa vai mājas īpašnieku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.