Menu
 

Aptauja Ogrē. Cik iecietīgi esam pret citādo? Apriņķis.lv

  • Autors:  Gunta Šmidre, "Ogres Vēstis Visiem"
Foto - pixabay.com; "Ogres Vēstis Visiem" Foto - pixabay.com; "Ogres Vēstis Visiem"

82% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju norāda, ka sabiedrībā ir vērojama sašķeltība. Vienlaikus gandrīz puse jeb 47% aptaujāto uzsver kultūras pasākumu nozīmi tās mazināšanā un savstarpējas izpratnes veicināšanā, secināts kompānijas "Norstat" veiktā pētījumā. Saskaņā ar pētījuma datiem, izplatītākais temats, kas veicina sašķeltību Latvijas iedzīvotāju vidū, ir Covid-19 pandēmija un vakcinācija, ko minējuši 85% respondentu. Gandrīz puse jeb 47% aptaujāto kā sašķeltības iemeslu akcentē etnisko piederību un valodas lietojuma jautājumus. Vairāk nekā trešdaļa jeb 37% aptaujāto atsaucas uz politisko pārliecību, bet aptuveni ceturtā daļa jeb 27% norāda uz diskusijām, kas saistītas ar LGBTQ+ kopienu.  

KRISTĪNE, ogrēniete:
Man grūti pieņemt ubagošanu, ja to dara darbspējīgi cilvēki, bezpajumtnieki. Viņiem piedāvā palīdzību, bet viņi pat atsakās no tās. Ļoti nepatīkams liekas tas cilvēks pie veikala "Maxima" Ogrē, Vidus prospektā. Viņš vairākas reizes ir prasījis naudu pat maniem bērniem. Tas man ir nepieņemami.

 

ALEKSANDRS, ogrēnietis:
Es nezinu. Lai katrs dara, kā grib. Es neskatos uz šiem citādajiem. Mēģinu uz to nereaģēt.

 

ILONA, ogrēniete:
Ja citādākie tevi neaiztiek, ir labi. Taču šobrīd ir katastrofāla attieksme pret apkalpojošo personālu, pārdevējiem, tieši no nevakcinētajiem. Katru dienu mums jāuzņem tik daudz negāciju un pārmetumu… Tas mani tracina.

 

ZANE, ogrēniete:
Ja manu dzīvi tas neskar, tas mani neuztrauc. Taču kovids mani uztrauc. Tas traucē dzīvot. Šobrīd mēs tikai eksistējam.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.