Menu
 

Aptauja Ogrē. Kā jūs pasargājat sevi no inficēšanās ar Covid-19? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, "Ogres Vēstis Visiem"
Foto - www.pexels.com; "Ogres Vēstis Visiem" Foto - www.pexels.com; "Ogres Vēstis Visiem"

Šobrīd, kad ir augsts saslimstības ar Covid-19 līmenis, daudzus satrauc jautājums, kā skaidri zināt, ka ir saķerts omikrons, nevis parasta saaukstēšanās, īpaši, zinot, ka saslimšanas simptomi omikrona gadījumā mēdz būt diezgan līdzīgi. Speciālisti uzsver, ka visdrošāk to ir noskaidrot tikai ar laboratorijā veiktu testu, jo tikai pēc klīniskiem simptomiem vien to pilnīgi droši atpazīt nevar. Arī eksprestests ne vienmēr uzrādīs, ka cilvēks ir inficējies. Tāpēc, ja cilvēkam ir slikta pašsajūta un kāds no saslimšanas simptomiem, viņam ir jāpaliek mājās un jāievēro izolācija – paša un apkārtējo drošības labad.

IMANTS no Ogres
Es pats tikko izslimoju, lai arī esmu vakcinējies. Tas tiešām nebija patīkami. Domāju, ka simtprocentīgi droši pasargāties nav iespējams. Iespēju robežās jāievēro personīgā higiēna un veselīgs dzīvesveids.

 

ALEKSANDRS no Ogres
Teikšu, ka tas nav iespējams. Šis vīruss ir ļoti līdzīgs gripai. Domāju, ka agrāk vai vēlāk to pārslimosim visi. Es vienu reizi jau esmu izslimojis.

 

VERA no Ogres
Tas ir tik elementāri! Pirmkārt, visiem pareizi jānēsā pareizās maskas. Otrkārt, es ticu, ka ir jēga potēties. Treškārt, pēc iespējas jāuzturas svaigā gaisā.

 

ANDRIS no Ogres
Komunicējot ar citām personām, jāievēro distance. Bieži jāmazgā rokas, daudz jāuzturas svaigā gaisā un pareizi jālieto sejas maskas. Vismaz man pašam tas līdz šim ir palīdzējis.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.