Menu
 

Aptauja Ropažos. Kur iegūstat aktuālāko informāciju par Covid-19? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Covid-19 pandēmija ir radījusi daudz jaunu sociālo fenomenu, no kuriem viens noteikti ir mēģinājums orientēties informatīvajā telpā, lai atšķirtu melus no patiesības. Ne vienmēr tas ir vienkārši, jo iedzīvotājiem nākas uzticēties vienam vai otram ekspertam, pašiem esot bez padziļinātām zināšanām, piemēram, medicīnā vai ķīmijā. Vienlaikus sabiedrības uztraukumu rada arī negodprātīgi mēģinājumi zem viltus ziņu izkārtnes palikt politiskajai varai neglaimojošu informāciju, kas savukārt nopietni apdraud vārda brīvības un demokrātijas procesus.

Ludmila, sētniece

Es klausos ziņas radio – gan latviešu, gan krievu valodā, bet reizēm informācija par Covid-19 man šķiet pārspīlēta. Es domāju, ka tā ir tāda pati slimība kā daudzas citas un nevajag tik daudz par to satraukties.

Ludmila, pensionāre

Visvairāk informācijas iegūstu no krievu valodā raidošajiem kanāliem – TV7 un Radio 4. Domāju, ka šai informācijai var uzticēties.

Valetīna, sētniece

Tā kā runa ir par medicīnu, tad es visvairāk uzticos savam ģimenes ārstam. No viņa arī saņemu nepieciešamo informāciju gan par vakcīnām, gan par visiem ar ārstēšanos saistītiem jautājumiem.

Aleksandrs, autobusa vadītājs

Visvairāk informācijas iegūstu internetā – gan sociālajos tīklos, gan ziņu portālos –, bet, protams, tur atrodamās informācijas uzticamību es vērtētu 50 pret 50. Ticēt un uzticēties var tikai sev, tāpēc jebkuras ziņas uzreiz nav jāpieņem par tīru patiesību.

#SIF_MAF2021

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.