Menu
 

Aptauja Rīgā: Ko sagaidāt no jaunās teātra sezonas? Apriņķis.lv

  • Autors:  Una Griškeviča
Aptauja Rīgā: Ko sagaidāt no jaunās teātra sezonas? Foto: pixabay.com un Una Griškeviča

Latvijas teātros pamazām sākas jaunā sezona, un daudzas pirmizrādes notiek Latvijas simtgades zīmē, uzsvaru liekot uz latviešu dramaturģiju. Turklāt gan Nacionālais teātris, gan Nacionālā opera un balets šosezon atzīmēs arī savu 100. dzimšanas dienu, šim notikumam par godu gatavojot īpašus iestudējumus. Tādēļ "Rīgas Apriņķa Avīze" šoreiz vēlējās uzzināt, ko no jaunās sezonas sagaida skatītāji, jo, kā zināms, izrādes taču tiek iestudētas tieši viņiem.

Gunta, dzīvo pie Māras dīķa
Daudz un dažādas izrādes, kas būtu atšķirīgas satura ziņā: labu komēdiju, labu drāmu, labu traģēdiju. Gaidu, lai nedublējas lugas, kad divos teātros iestudē, piemēram, "Pēru Gintu". Vēl ļoti gaidu, lai Jaunais Rīgas teātris pēc iespējas ātrāk atgrieztos vecajās telpās Lāčplēša ielā un lai ēkas rekonstrukcija ritētu pēc iespējas raitāk.

Zane, apmeklē pasākumu K. Barona muzejā
Sagaidu, ka teātra sezona iezīmējas ar aizrautību un sirds patikšanu, ka, izejot no teātra ēkas, ir sajūta – jā, tas tiešām bija labi pavadīts vakars! Neteikšu, ka vienmēr tas izdodas, taču katras jaunas sezonas sākumā man ir tā lielā cerība. Bet, spriežot pēc šā gada teātru repertuāriem, ir cerība, ka skatītāji tiešām tiks lutināti.

Ģirts, nodarbojas ar muzicēšanu un producēšanu
Zinu, ka teātri daudzus jauniestudējumus veido par godu Latvijas simtgadei, taču baidos, ka tas viņiem uzliek papildu pienākumus un ka rezultāts varētu arī nebūt tik labs, jo svētku repertuārs tad kļūst par obligāto repertuāru. Taču ceru, ka ieplānotās pirmizrādes būs veiksmīgas un patiks ne tikai kritiķiem, bet arī skatītājiem.

Inga, strādā veterinārajā klīnikā
Ceru, ka šī sezona atšķirsies no iepriekšējām – kā jebkura jauna sezona, kad ir jauni iestudējumi, jauni režisori, jauni plāni, jaunas domas, turklāt visos teātros. Tad sezona tiešām būs izdevusies!

Ilgvars, apmeklē pirmizrādi Nacionālajā teātrī
Gaidu pārsteigumus. Paļaujos, ka teātriem viss izdosies, taču neuzskatu, ka Latvijas simtgadei jāvelta īpašas izrādes vai pasākumi. Šim faktam, manuprāt, nav «jāpievelk» visa sezona. Simtgades kulminācija varētu būt novembrī, kad tie ir svētki visai valstij, bet pēc tam sagaidu vienkārši labu sezonu ar labām izrādēm.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.