Menu
 

Aptauja Ropažos. Vai jūs uztrauc bezdarba līmeņa pieaugums? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - pixabay.com un Liene Ozola Foto - pixabay.com un Liene Ozola

Bezdarba līmenis Latvijā janvārī ir paaugstinājies par 0,1 procentu. Faktiskā bezdarba līmenis bija 7,6 procenti, līdz ar to šā gada janvārī Latvijā bija 70,5 tūkstoši bezdarbnieku (32,5 tūkstoši sieviešu un 38 tūkstoši vīriešu), kas ir par 1,3 tūkstošiem bezdarbnieku vairāk nekā decembrī, bet par 4,2 tūkstošiem mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Vīriešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir pieaudzis par tūkstoti, sieviešu – par 0,3 tūkstošiem.

EDGARS, autovadītājs
Darbu vienmēr var atrast. Viss atkarīgs no tā, cik par to maksā. Maz būs tādu cilvēku, kas būtu gatavi strādāt par, piemēram, 300 eiro mēnesī, tāpēc es uzskatu, ka viss ir atkarīgs no samaksas.

 

GAĻINA, pārdevēja
Manuprāt, tā nav problēma. Vajag tikai gribēt strādāt. Domāju, ka ir tieši otrādi – darba devējiem ir grūtības atrast darbiniekus.

 

LAURA, uzņēmēja
Es skatos uz šo jautājumu divējādi. Bezdarbs, protams, ir, taču, vadot savu uzņēmumu, man nākas saskarties ar darbinieku trūkumu. Nezinu, kur viņi visi ir. Varu likt darba sludinājumus, taču atsaucības nav. Visgrūtāk ir atrasta palīgstrādniekus un vienkāršo darbu veicējus.

 

ATIS, strādā celtniecībā
Tā ir problēma, jo dadzi cilvēki ir palikuši bez darba, tostarp arī pandēmijas dēļ.

 

ULDIS, autovadītājs
Vajag tikai meklēt, un darbu vienmēr varēs atrast. Darbavietu netrūkst.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.