Menu
 

Aptauja Salaspilī. Kā vērtējat notikumus Ukrainā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Pēc Krievijas uzbrukuma Ukrainai Latvija prasa sākt konsultācijas atbilstoši NATO līguma 4. pantam, paziņojis Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. NATO līguma 4. pants nosaka, ka dalībvalstis kopīgi apspriedīsies jebkurā brīdī, kad vien, pēc jebkuras no dalībvalsts uzskatiem, būs apdraudēta tās teritoriālā integritāte, politiskā neatkarība vai drošība. “Krievijas uzbrukums Ukrainai ir nepieņemama vēršanās pret tās suverenitāti, demokrātiju un sabiedrību,” uzsvēris Latvijas valdības vadītājs.

Kā zināms, Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien agri no rīta Krievijas telekanālā “Rossija-24” paziņoja, ka Krievija ir sākusi militāru operāciju Ukrainā, un aicināja Ukrainas armiju nolikt ieročus.*

Ina, pavāre

Tas ir ļoti satraucoši. Nezinu, ko Krievijas prezidents Putins domā. Viņš laikam visu valsti grib sagrābt.

Jānis, pensionārs

Negatīvi vērtēju tur notiekošo. Tas viss sākās 2014. gadā, kad Krimā tika ievests Krievijas karaspēks, un kopš tā laika tur visu laiku ir militāristu klātbūtne.

Lana, studente

Cilvēkiem ir ļoti grūti saprast, kas tur patiesībā notiek, jo vieni saka vienu, otri citu. Cilvēkiem kaut ko līdz galam nestāsta, bet bail ir, jo uzbrukums droši vien ir tikai laika jautājums.

Irina, mājsaimniece

Ļoti briesmīgi, turklāt es domāju, ka Ukrainai būtu labāk, ja valsti vadītu cits prezidents.

* Aptauja tika veikta pirms Krievijas militārās operācijas sākuma.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.