Menu
 

Karikatūra. Miera balodis Apriņķis.lv

  • Autors:  "Rīgas Apriņķa Avīze"
Ilustrācija - Agris Liepiņš Ilustrācija - Agris Liepiņš

Ceturtdien agri no rīta Krievijas prezidents Vladimirs Putins teica runu Krievijas telekanālā “Rossija-24”, paziņojot, ka Krievija ir sākusi militāru operāciju Ukrainā, un aicinot Ukrainas armiju nolikt ieročus. “Es esmu pieņēmis lēmumu par militāru operāciju,” sacīja Putins neilgi pirms plkst. 6.00. Viņš apgalvoja, ka operācijas mērķis ir “civiliedzīvotāju aizsardzība” un ka tā ir atbilde uz “draudiem no Ukrainas puses”.

Piektdien Krievijas spēki tuvojas Kijevai no ziemeļiem un austrumiem. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs piektdien paziņoja, ka Maskava ir gatava sarunām, ja Ukrainas armija padosies, norādot, ka Krievija tikai "vēloties atbrīvot Ukrainu no apspiestības".

Ar iebrukumu Ukrainā Krievija īsteno kara noziegumu, sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV). "Krievijas sāktā militārā agresija pret Ukrainu nekādā veidā nav Ukrainas izprovocēts iebrukums. Krievijas darbības ir pretrunā ar starptautiskajām tiesībām. Skati, ko mēs redzējām promceļā, ir neatbilstoši 21.gadsimtam. Veidojas garas rindas, cilvēki mēģina saprast, par ko un kāpēc. Uz šo racionālas atbildes nav," uzsvēra ministrs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.