Menu
 

Aptauja Ropažos. Kā gatavojaties iespējamai krīzes situācijai? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - pixabay.com un Liene Ozola Foto - pixabay.com un Liene Ozola

Krīzes situācijā ikdienas dzīve kardināli mainās, jo var nebūt pieejami tik pašsaprotami pakalpojumi kā elektrība, gāze, apkure, komunālie pakalpojumi, internets un mobilie sakari. Var nestrādāt veikali un benzīntanki, nedarboties bankomāti un maksājumu kartes. Varētu tikt apgrūtināta ārstniecības iestāžu un glābšanas dienestu darbība. Krīzes situācijā atbildīgie dienesti un bruņotie spēki īstenos apdraudējuma pārvarēšanas pasākumus, tāpēc ikvienam jābūt spējīgam noturēties krīzes pirmās dienas – vismaz 72 stundas. Labākais veids, kā pasargāt sevi un savus tuviniekus, ir savlaicīgi sagatavoties jebkādai krīzes situācijai.

VLADISLAVS, celtnieks
Es vienkārši dzīvoju un negatavojos krīzei. Latvija nevienam neko sliktu nav izdarījusi, tāpēc mūsu ļaudīm tas nav bīstami. Mums ir ļoti miermīlīga tauta, neviens otram neko sliktu nedara.

 

LINDA, strādā bankā
Ar saviem bērniem, jauniešiem, esam izrunājuši, ko darīt krīzes situācijā. Viņiem ir zināmi rīcības plāni A un B. Komplekts 72 stundām arī ir sagatavots, lai gan somā vēl nav iekrāmēts. 

 

AIVARS, medicīnas darbinieks
Ģimenē esam pārrunājuši rīcību, tāpat ievācam informāciju par to, ko darīt krīzes situācijā. Iepērkam arī nelielus pārtikas un medikamentu krājumus.

 

VIKTORS, pensionārs
Mēs neko nepērkam, vēl tas ir tālu no mums. Tad, kad sapratīšu, ka ir laiks to darīt, tad arī redzēšu, kā rīkoties.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.