Menu
 

Aptauja Ogrē. Vai bērniem vasarās vajadzētu strādāt? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, “Ogres Vēstis Visiem”
Foto - Ritvars Raits un arhīvs Foto - Ritvars Raits un arhīvs

Darbs vasaras brīvlaikā ir skolēna iespēja iegūt pirmo darba pieredzi un arī nopelnīt pirmo algu. Šādas iespējas skolēniem piedāvā gan pašvaldības, sadarbojoties ar uzņēmējiem, gan arī komersanti, kuru uzņēmumos vasara ierasti ir pastāvīgo darbinieku atvaļinājumu laiks.

Anita

Jā. Bērni parasti paši vēlas vasarā pastrādāt, lai nopelnītu naudu un to pēc saviem ieskatiem iztērētu. Protams, situācijas mēdz būt dažādas, un bērni var strādāt arī vecāku saimniecībās, tādējādi palīdzot savām ģimenēm.

Andris

Tiem bērniem, kas vēlas strādāt, ir jārada tādi apstākļi – droša vide, atalgojums –, lai viņi to varētu darīt. Tie, kas nevēlas strādāt, lai nestrādā, jo, ja paši negrib, tāpat nekas labs nesanāks.

Baiba

Ja bērnam ir iespēja vasarā strādāt un nopelnīt naudu, tas ir lieliski. Bērns gūst pirmo darba pieredzi un arī izjūt, kā tas ir – pelnīt naudu. Es pati vasarās strādāju – gan ravēju, gan auklēju bērnus – un par nopelnīto naudu nopirku visu, kas bija nepieciešams skolai, tā atvieglojot ģimenes tēriņus. Pagājušajā vasarā mana meita arī strādāja, piedaloties pašvaldības atbalsta akcijā. Liels paldies par šādu iespēju!

Raitis

Es uzskatu, ka vajadzētu, un tas ir ļoti labi un vērtīgi. Mans dēls, kuram ir piecpadsmit gadu, jau ir pieteicies vasaras brīvlaikā strādāt vienā uzņēmumā. Viņa pienākumi tur lielākoties būs saistīti ar krāsošanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.