Menu
 

Aptauja Ķekavā. Ko darīt ar okupācijas armijas pieminekli Pārdaugavā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Valdības pārstāvji arvien skaļāk runā par to, ka, iespējams, jārīko referendums, lai Latvijas sabiedrība lemtu par padomju armijai veltītā pieminekļa Uzvaras parkā Pārdaugavā demontāžu, argumentējot, ka šim okupācijas simbolam nav vietas valsts galvaspilsētā. Lai gan šī nav pirmā diskusija par pieminekli, līdz šim nekur tālāk par runām nav tikts. Vienlaikus, tuvojoties ierastajiem 9. maija pasākumiem, Saeima atbalstījusi grozījumus likumā “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem”, ar kuriem noteikts aizliegums rīkot piketus tuvāk par 200 metriem no padomju armijas pieminekļiem. 

Alvis, apsaimniekotājs

Vajag to pieminekli jaukt nost un tā vietā ierīkot kādu bērnu laukumu. Pietiek to skandālu!

Andris, tirdzniecības darbinieks

No vienas puses, varētu tam nepievērst uzmanību, taču, tā kā tas nav iespējams, tad jājauc nost tas piemineklis. Pēc dažiem mēnešiem visi būs par to jau aizmirsuši, jo nāks citas, svarīgākas, problēmas vietā.

Regīna, pensionāre no Baldones

Tas ir politisks jautājums, un es politikā negribu iesaistīties. Man nav ne jausmas, kā būtu pareizi rīkoties, jo vieni grib to pieminekli atstāt un svinēt pie tā pasākumus, otri to negrib. Viedokļi ir dažādi.

Sarmīte, apdrošināšanas speciāliste

Ir īstais laiks to nojaukt. Es negribu kurināt naidu, bet tam piemineklim tur nav jābūt, jo īpaši tagad, kad notiek karš Ukrainā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.