Menu
 

Aptauja Ogrē. Vai jūs zināt, kas ir sociālā uzņēmējdarbība? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, “Ogres Vēstis Visiem”
Foto - Ritvars Raits un pixabay.com Foto - Ritvars Raits un pixabay.com

Arvien populārāka uzņēmējdarbības forma arī Latvijā pamazām kļūst sociālā uzņēmējdarbība. Tas nozīmē ražot preces vai sniegt pakalpojumus ar mērķi risināt kādu sociālu problēmu vai radīt labumu sabiedrībai, nevis gūt maksimālu peļņu uzņēmuma īpašniekiem. Sociālās uzņēmējdarbības veidi, formāti, preces, pakalpojumi var būt ļoti dažādi, sociālie uzņēmumi var būt gan lieli, gan mazi, gan starptautiski, gan lokāli.

Sociālo uzņēmējdarbību definēt nav viegli – ne Eiropā, ne pasaulē nepastāv vienotas definīcijas vai vienotas izpratnes par sociālās uzņēmējdarbības precīzām robežām, bet divi galvenie kritēriji tomēr ir un paliek – tā ir uzņēmējdarbība, un tai ir sociāli mērķi.

Zigurds

Precīzi nezinu, bet varētu būt kaut kas saistīts ar sociālu palīdzību sabiedrībai. Iespējams, tā ir bezpeļņas organizācija, vēl iespējams, ka darbojas uz brīvprātības principa.

Linda

Jā, zinu gan. Man manā darbavietā ir saskarsme ar šo jēdzienu.

Agris

Jā, es ceru, ka zinu, kas ir sociālā uzņēmējdarbība. Tas ir tad, kad uzņēmums tiek iesaistīts sociālos projektos. Viens no man zināmākajiem variantiem ir veidot uzņēmumu, kur nodarbināti cilvēki ar īpašām vajadzībām.

Aivars

Es to saprotu kā uzņēmējdarbību, kuras mērķis nav, lai uzņēmums gūtu peļņu, bet gan risināt konkrētas sociālās problēmas. Tas varētu būt labdarības uzņēmums vai labdarības fonds.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.