Menu
 

Andris Upenieks. Neapvārdojamā drošība Apriņķis.lv

  • Autors:  Andris Upenieks, "Ogres Vēstis Visiem"
Attēls - publicitātes Attēls - publicitātes

Var virknēt dažādas mācības, piemēram, baidies vilka, mežā neej, gribi dzīvot mierā, gatavojies karam, visus par draugiem neiemantosi, pret lauzni nav paņēmiena, drošākais aizsardzības līdzeklis – ņemt kājas pār pleciem, un tā tālāk un bezgalīgā tālumā…

Patriotisma augstākais gods ir "uz ežiņas galvu liku, sargāj’ savu tēvu zemi". Bet tā sauktā iecietīgā reālpolitika ir tāda, ka, baidoties aizskart citu "vērtības", ļaujam mīdīt savējās. Tas attiecas gan uz roku bučošanu svešzemniekiem, gan uz pielabināšanos agresoram, gan uz politiķu, deputātu tiklo šūpošanos krāsainajā praida manifestācijā Rīgas centrā. Turklāt stingrā policijas apsardzībā, kas saputrojas tur, kur pa vecam līksmojas 9. maijs, neredz, kā policistes degungalā agresīvs putinists piekauj pusaudzi ar Ukrainas karogu plecos. Neticas, ka tāda masveida saorganizēšanās varavīkšņainajam maršam nebija "pareizās" politikas iedvesmota. Vismaz nav sliktuma bez labuma: skatītāji savām acīm pamanīja tādus, kuriem balsu deficīts 14. Saeimas vēlēšanās var izrādīties nepatīkami izšķirīgs.

Nebūs tik vienkārši, kā domā "Jaunās Vienotības" līderis Krišjānis Kariņš, kas partijas pilnsapulcē atkal izvirzīts par premjera kandidātu rudenī un joprojām valkā savas asprātības padilušo svārciņu: "Draugi, būs labi!" Nebūs tik vienkārši mozaīkveidīgajiem atparistiem, kas gorās praidistu performancēs, kuras bez stipra balsta vāji iespējamas. Nebūs tik vienkārši "Attīstībai/Par!" ministram Pavļutam, kas, iespējams, personīgas atkošanās kaisles vadīts, Ogres slimnīcai noskaudis valsts dotāciju – noskaudis naudu slimnīcai, kuru pandēmijas laikā nekautrējās apvainot jau Viņķele no tās pašas "Attīstībai/Par!", bet sakautrējās atvainoties. Nebūs tik vienkārši, ja kūtras galvas nesaprot, ka valsts drošība sākas ar iekšējo drošību, kur šaubas, bailes un neuzticēšanās savējo varai ir bīstamākas par bumbu un raķešu draudiem. Drošība nav apvārdojama, tā ir lolojama, sargājama, iepazīstinot arī ar mūsu pašu varoņiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.