Menu
 

Aptauja Ropažos. Vai iepērkoties samazināt plastmasas maisiņu lietošanu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - pixabay.com un Liene Ozola Foto - pixabay.com un Liene Ozola

Lai gan plastmasas maisiņi joprojām ir pircēju iecienītākais produktu iepakojums, to izmantošanai ir tendence samazināties, un atsevišķos lielveikalos to pārdošanas apjoms ir sarucis par gandrīz ceturtdaļu. Pircēji arvien aktīvāk izmanto dažādas videi draudzīgas alternatīvas, piemēram, tekstila vai papīra maisiņus un līdzi paņemtos iepakojumus.

IGORS, pensionārs
Es visur eju ar mugursomu, tāpēc man nav nepieciešams pirkt ne plastmasas, ne kādus citus maisiņus produktu ielikšanai.

ULDIS, strādā kokapstrādē
Plastmasas maisiņi nav īpaši izturīgi, tāpēc es vairāk lietoju iepirkuma maisus no izturīgāka, daudzkārt lietojama materiāla. Bet kam vajag, lai pērk tos plastmasas maisiņus, lai gan videi tie, protams, ir kaitīgāki.

MĀRTIŅŠ, pastnieks
Ieradumi nemainās, jo iepirkuma maisiņu parasti aizmirstu no mājām paņemt. Taču, ja ir izvēle, tad vairāk cenšos pirkt papīra maisiņus, nevis plastmasas.

KRISTAPS, biroja administrators
Maisiņu mājās ir sakrājies tik daudz, ka droši vien pietiktu visam mūžam, bet problēma ir tā, ka tos allaž aizmirstas paņemt līdzi, kad dodamies iepirkties. Viena lieta gan samazinātu plastmasas maisiņu lietošanu, proti, ja pārdevēji pie kases piedāvātu nevis plastmasas, bet cita veida iepakojumu.

JĀNIS, elektriķis
Nu kā var samazināties! Ņemu tomātus, lieku tos plastmasā, ņemu sīpolus, atkal lieku tos plastmasā. Arī visa maize ir tikai plastmasā iesaiņota. Pircējs šajā ziņā maz ko var ietekmēt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.