Menu
 

Aptauja Ogrē. Vai jūs interesē deputātu valsts amatpersonas deklarācijas? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, "Ogres Vēstis Visiem"
Foto - Ieva Ābele, Saeima, un "Ogres Vēstis Visiem" Foto - Ieva Ābele, Saeima, un "Ogres Vēstis Visiem"

Valsts amatpersonu deklarācijas tiek iesniegtas ik gadu no 15. februāra līdz 1. aprīlim. Tas ir dokuments, kurā amatpersonai ir jāsniedz informācija par visiem ienākumiem, tostarp pabalstiem par bērniem, donoru atlīdzību, saņemtajiem uzturlīdzekļiem un tā tālāk. Žurnālisti šīs deklarācijas parasti pēta ar īpašu uzmanību, salīdzinot amatpersonu ienākumu apjomu ar iepriekšējo periodu, bet cik saistošas tās ir lasītājiem?

AIVIS JĀNIS no Ogres
Interesē gan – cik nopelna un kādus darījumus veic. Uzskatu, ka vēlētājiem ir jāseko līdzi gan savu deputātu darbam, gan materiālajam stāvoklim, lai būtu droši, ka viņi strādā iedzīvotāju interesēs un nenodarbojas ar finanšu mahinācijām.

 

EDGARS no Birzgales
Mani deputātu deklarācijas interesē tikai tik daudz, lai redzētu, cik daudz viņiem ir amatu un labi atalgotu darbu. Ierindas cilvēkam parasti nav iespēju strādāt vairāk nekā vienā darbavietā un attiecīgi vairāk nopelnīt.

 

AIVARS no Ogres
Es neinteresējos par citu cilvēku maciņa saturu. Ar deputātiem gan ir nedaudz citādi, jo man kā vēlētājam katra informācija ir svarīga, lai tad, kad būs nākamās vēlēšanas, zinātu, vai ir vērts par viņiem atdot savu balsi.

 

ROBERTS no Ogres
Tagad vasarā tam īsti nav laika, bet, ja sanāk, vietējā avīzē palasu par to. Nesen tieši bija par mana brālēna deklarāciju rakstīts, izlasīju, vai viņam ar to viss kārtībā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.