Menu
 

Aptauja Ogrē. Vai vidusskolēniem vajadzētu maksāt mācību stipendiju? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits
Foto - Ritvars Raits un pixabay.com Foto - Ritvars Raits un pixabay.com

Ikmēneša stipendija ir motivējošs līdzeklis mācīties vidusskolā, kas īsteno šādu politiku. Tas jo īpaši aktuāli un izdevīgi ir  Pierīgas pašvaldību skolās, jo skolēni pēc 9.klases absolvēšanas bieži vien nolemj neturpināt mācības vidusskolā, bet gan iegūt izglītību kādā no Rīgas vidusskolām. Ir vairākas pašvaldības, kas atvēlējušas līdzekļus stipendijas piešķiršanai vidusskolēniem, – šāda prakse īstenota, piemēram, Ķekavā, Mārupē, Mālpilī, Ropažos, Olainē un citviet. 

Agris no Ogres

Ja jau stipendijas ir augstskolās, kāpēc nevarētu būt arī vidusskolās? Katrā ziņā, tās jauniešus kaut kādā mērā stimulēs mācīties cītīgāk. Vismaz tādam mērķim vajadzētu būt.

Aleksandrs no Ogres

Tikko biju Zviedrijā, un tur var redzēt kompleksu pieeju izglītībai. Ja mums šis risinājums iekļaujas kopējā sistēmā, tad atbildēšu ar "jā". Ja tas ir tikai "interesants" gājiens bez kopējās vīzijas, tad teikšu "nē".

Agnese no Ogres

Domāju, ka tā ir laba motivācija jauniešiem mācīties labāk. Tā ir arī iespēja jauniešiem, kas ir izvēles priekšā, vai vispār mācīties vidusskolā, ieraudzīt vēl kādu plusu par labu mācībām.

Nauris no Ķeguma

Es uzskatu, ka finansiāli ir jāatbalsta tikai tie talantīgākie vidusskolēni, kuru ģimene ir trūcīga. Savukārt stipendijas profesionālajai vidējai izglītībai veicina tautsaimniecībā nepieciešamu profesiju apguvi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.