Menu
 

Aptauja Ogrē. Kādu konkrētu darbu sagaidāt no jaunās Saeimas? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, “Ogres Vēstis Visiem”
Foto - Ritvars Raits un Saeimas administrācija Foto - Ritvars Raits un Saeimas administrācija

Iedzīvotāji pēc vēlēšanām ir optimistiski noskaņoti un uzskata, ka jaunievēlētās Saeimas politiskais sastāvs vieš cerības uz kvalitatīvu tās darbu. 14. Saeimas sastāvā ir ievēlēti tikai 32% no iepriekšējā sasaukuma deputātiem, līdz ar to divas trešdaļas deputātu būs jauni, liecina provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Elīna

Neesmu ļoti zinoša politikā, šajos jautājumos es uzticos savam vīram. Pašlaik nestrādāju, jo auklēju mazo. Teikšu, ka valsts atbalsts ģimenēm ar bērniem šobrīd ir pietiekams. Zinu, ka Latvijā ir ļoti maza minimālā alga, varbūt lai to paaugstina.

Gaida

Gribētos, lai jaunā Saeima strādā un spriež vienotāk, bez strīdiem un apvainojumiem. Darba deputātiem būs daudz, bet pats pirmais, kas jādara, – jāstiprina mūsu valsts drošība. Iedzīvotājiem jābūt skaidrībai, ko darīt un kā rīkoties, ja nu notiek tas sliktākais…

Ilze

Jaunās Saeimas pirmais darbs droši vien būs valsts budžeta nākamajam gadam pieņemšana un apstiprināšana. Jāizvērtē, kādas kurai nozarei būs prioritātes, kā arī – lai tie, kas tiks ievēlēti, varētu izpildīt savus priekšvēlēšanu solījumus. Un, protams, lai pēc iespējas mazāks būtu budžeta deficīts.

Jānis

Pirmkārt, no jaunās Saeimas sagaidu saliedētu komandas darbu un iepriekšējo solījumu izpildi – gan par skolotāju algām, gan mediķu algām u.c. Otrkārt, sagaidu konkrētus darbus ilgtermiņa ekonomikas attīstībai, nevis «ugunsgrēku» dzēšanai. Treškārt, lai deputāti vairāk domātu par atbalstu ģimenēm un kopējo demogrāfijas veicināšanu Latvijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.