Menu
 

Vecāki iestājas par bērnu tikumisko attīstību

  • Autors:  Biedrība “Vecāku alianse”
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

Vecāki aicina deputātus neizslēgt no Izglītības likuma bērnu tikumiskās audzināšanas aizsardzību, jo īpaši, ņemot vērā pēdējās nedēļas notikumus publiskajā telpā, ko lielā mērā izraisījusi diskusija LTV raidījumā “Kas notiek Latvijā?”, iztirzājot tematu par dzimuma maiņu pusaudžiem un koalīciju 14.Saeimā.

Diskusijas laikā tika aktualizēta problēma par bērnu izglītošanas politizēšanu un ideoloģizēšanu, kas pēdējoreiz Latvijas publiskajā telpā skaļi izskanēja 2012./2013.gadā, kad pirmskolas iestādēs tika paredzēts ieviest no Dānijas aizgūto dzimumu līdztiesības programmu ar dzimumu maiņas elementiem “Diena, kad Kārlis bija Karlīna” un “Diena, kad Rūta bija Rihards”.

Lai arī neilgi pēc tam 2015.gadā Izglītības likumā tika iestrādāta preventīva norma par bērnu aizsardzību no kaitējošas informācijas, papildinot Izglītības likumu ar 10.prim pantu “Izglītība un tikumība”, ideoloģiskā cīņa par bērnu prātiem un ķermeņiem nebūt nav beigusies. To uzskatāmi parāda šī brīža notikumi medijos un sociālajās vietnēs, aktualizējot jautājumu par pusaudžu bioloģiskā un tā saucamā psiholoģiskā dzimuma maiņu, kurā radikālākās idejas par bērnu tiesībām izvēlēties savu dzimumu pārstāv 14.Saeimā pirmoreiz ievēlētā politiskā partija “Progresīvie”.

Pusaudžu psihoterapeits Nils Sakss Konstantinovs, kurš pēdējos gados ieguvis autoritāti kā liberālās, tā konservatīvās domas pārstāvju pusē, un pozitīvi novērtēts no vecāku puses, ir pārliecināts, ka jautājums par dzimumu maiņu ir politisks.

Šobrīd krustugunīs ir viens no tikumiskās audzināšanas aspektiem – dzimuimdentitāte, bet tas ir pietiekami būtisks jautājums, lai Izglītības likumā saglabātu kaut jel kādu aizsardzību no ideoloģiskiem postījumiem, kuri nav ne Latvijas bērnu, ne Latvijas nākotnes interesēs. Nebūtu pieļaujams, ka izglītības sistēma kļūst par vēl vienu apzinātu aģentu sociāliem eksperimentiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.