Menu
 

Aptauja Ogrē. Kā rīkoties ar varmācīgiem bērniem skolās? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, “Ogres Vēstis Visiem”
Foto - Ritvars Raits un pixabay.com Foto - Ritvars Raits un pixabay.com

Diskusija par to, kā rīkoties ar klases huligāniem, izraisījās pēc tam, kad Saeimas Izglītības komisija atbalstīja likuma grozījumus, kas paredzēja vardarbīgus bērnus nosūtīt mājmācībā. Pēc speciālistu iebildumiem šis punkts no likuma ir izņemts.

Evija

Manuprāt, ideja, ka šādi bērni būtu jāsūta mājmācībā, gluži pareiza nebija, jo tā viņi nevarēs integrēties sabiedrībā. Uzskatu, ka ir jāmēģina atrast vardarbības problēmas cēlonis, jāstrādā tajā virzienā, jo pretējā gadījumā mēs izaudzināsim nākamos cietumniekus.

Mareks

Ja tie bērni ir fiziski vardarbīgi, es uzskatu, ka viņiem ir jādod fizisks darbs, lai strādā. Ja atceramies to gadījumu Liepājā, šādās situācijās ir jādara viss iespējamais, lai tādas problēmas pēc iespējas agrāk tiktu konstatētas un neiestātos kādas traģiskas sekas.

Vivita

Tas viss jārisina ģimenē jau kopš agras bērnības. Protams, arī tādiem bērniem ir jāļauj mācīties skolā, jo izglītība viņiem ir jāiegūst. Tajā pašā laikā jāmeklē arī risinājums, lai izglītības iestādei būtu ar likumu paredzēti instrumenti, kurus tā varētu izmantot šādās situācijās.

Matīss

Ja godīgi, es nezinu. Es domāju, ka tam bērnam vienā brīdī kaut kas aiziet ciet. Tai problēmai varētu būt mentāls raksturs, bet, lai novērstu kādas vardarbības izpausmes, pēc iespējas vairāk jāiesaista mediķi, psihologi un citi speciālisti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.