Menu
 

Biedrība "Cerību spārni" uzsāk ļoti nozīmīgu labdarības akciju "Mājām būt!"

  • Autors:  Biedrība "Cerību spārni"
Foto - www.labdaribaibut.lv Foto - www.labdaribaibut.lv

Biedrība “Cerību spārni”, uzsāk labdarības akciju “Mājām būt!”. Akcijas mērķis nodrošināt cilvēku ar garīga rakstura traucējumiem iespēju dzīvot savās mājās.

Ziemassvētki ir laiks, kuru plānojam kopā ar ģimeni, ar saviem tuvākajiem. Tās visbiežāk ir siltas un mīļas atmiņas, piparkūku smarža, kopīga pīragu cepšana vai skatīšanās pa logu zvaigžņotajās debesīs.

Šobrīd biedrība “Cerību spārni” ir izaicinājuma priekšā. Lai grupu mājas jaunieši varētu turpināt dzīvot savās mājās, īpašums ir jāizpērk. Tas ir īpašums, kurā ir māja ar labiekārtotu vidi, iekoptu dārzu, un katram stādam ir savs stāsts par pārvarētiem izaicinājumiem, par drosmi un apņēmību, par savējo. Būt mājās ir vērtība, tas ir patvērums un miera osta, tas ir sirdsdarbs un dzīvesprieks, tā ir stabilitāte, īpaši cilvēkiem, kuri patstāvīgi nespēj par sevi parūpeties. Biedrība “Cerību sparni” aicina ikvienu, atvērt savu sirdi un atbalstīt ziedojot, lai saglabātu mājas cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem. 

Biedrība 6 gadus apsaimnieko nekustamo īpašumu “Kārkli ”Siguldas novadā, kur izveidota grupu māja  “Cerību māja”, cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem. Šobrīd biedrība ir liela izaicinājuma priekšā – lai turpinātu iesākto, īpašums ir jāizpērk.

Daļai šo cilvēku šīs ir vienīgās mājas. Viņi rūpējas par tām un jūtas tur droši. Ir ļoti daudz paveikts, lai šī vieta kļūtu par mājām. Ir savesta kārtībā dzīvojamā māja, izveidota un iekopta saimniecība, labiekārtota apkārtne. Saimniecības ēkā ir iekārtota kokapstrādes darbnīca, lai nodrošinātu darba prasmju apguvi reālā darba vidē. “Cerību māja” iemītnieki ir iekopuši fantastiski skaistu dārzu, kas ir viņu lepnums un lolojums. Tur ik vasaru notiek dārza svētki, kur tiekas visi “Cerību spārni” pakalpojumu saņēmēji un darbinieki.

Par iespējām ziedot, iepazīt katru mājas iemītnieku un sekot līdzi labdarības akcijai varat "www.labdaribaibut.lv".
Ziedojumu tālrunis: 90006661 (viens zvans 4,27 EUR)
Ziedojumu konts: LV38UNLA0050014911298

Biedrībai “Cerību spārni” ir četras grupu mājas – "Cerību māja" Siguldas novadā, “Spāre” Cēsu novada Amatas pagastā, “Cēsis” Cēsu pilsētā un “Mālpils” Siguldas novada Mālpilī. Tās nodrošina mājokli personām ar garīga rakstura traucējumiem, kurām ir grūtības dzīvot patstāvīgi, bet nav nepieciešama atrašanās ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās.  Grupu mājās tiek nodrošināts atbalsts sociālo problēmu risināšanā, kā arī prasmju un iemaņu attīstīšanā.

Biedrība “Cerību spārni” ir sabiedriskā labuma organizācija, kuras darbība vērsta uz cilvēku ar invaliditāti, kā arī viņu ģimenes locekļu integrāciju sabiedrībā, tiesību un interešu aizstāvību, nodarbinātības un sociālās iekļaušanas veicināšanu .

Labdarības akcijas laikā ikvienam ir iespēja palīdzēt šiem cilvēkiem saglabāt savas mājas. Katrs zvans, katrs ziedojums ir solis pretī mērķim.

Kontaktinformācija: biedrības “Cerību spārni” vadītāja Eva Viļķina, tālr.26371923, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.