Menu
 

Aptauja: Vairāk nekā puse iedzīvotāju sniedz atbalstu vecākiem pensijas vecumā

  • Autors:  LETA
Aptauja: Vairāk nekā puse iedzīvotāju sniedz atbalstu vecākiem pensijas vecumā Foto: pixabay.com

Vairāk nekā puse jeb 56% Latvijas iedzīvotāju sniedz atbalstu saviem vecākiem pensijas vecumā, secināts ieguldījumu pārvaldes sabiedrības "INVL Asset Management" un pētījumu kompānijas SKDS veiktajā aptaujā.

Tostarp 39% Latvijas iedzīvotāju saviem vecākiem pensijas vecumā sniedz nevis finansiālu, bet cita veida atbalstu, kamēr finansiālu atvalstu vecākiem sniedz 30% respondentu.

Aptaujas dati arī liecina, ka no respondentiem, kuri sniedz finansiālu atbalstu pensijas vecumu sasniegušajiem vecākiem, 27% vecākus atbalsta ar vidēji 50 eiro mēnesī, kamēr 28% atbalsta ar 51–100 eiro, bet 14% – ar 101–150 eiro mēnesī.

Aptaujas dati liecina, ka visbiežāk finansiālu atbalstu vecākiem sniedz iedzīvotāji vecumā no 35 līdz 54 gadiem, kuri strādā publiskajā sektorā, kuri ir augstākā vai vidējā līmeņa vadītāji vai arī kuriem pieder savs uzņēmums.

Tāpat aptaujā secināts, ka 28% respondentu nerēķinās ar valsts pensiju kā pietiekamu finansiālu atbalstu vecumdienās. Savukārt 8% atzinuši, ka viņi vecumdienās plāno dzīvot uz savu bērnu rēķina, bet 37% aptaujāto nerēķinās ar bērnu finansiālu atbalstu vecumdienās.

Iedzīvotāju aptauja veikta 2018. gada septembrī un oktobrī, aptaujājot 1005 Latvijā dzīvojošus cilvēkus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.